Erdoğan bu darbeyi neden yaptı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 3 2017
Aziz Nesin’in oğlu Yazar Ahmet Nesin, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili TBMM darbe araştırma komisyonu başkanı Reşat Petek’in değerlendirmeleri üzerinden darbe iddialarını sorguladı. Petek’in Habertürk’teki yayında, “Eğer (F..ö’cüler) o gece darbe yapmasaydılar 2-3 sene sonra darbeye gerek kalmadan devleti ele geçireceklerdi…” sözlerinden yola çıkarak şu soruları sordu: “ İşte bütün düğüm bu tümcede gizli, bu tümcedeki bilgiden dolayı Gülen’in darbeye gereksinimi yok. Bu tümce darbeyi Gülen’in yapmadığının kanıtı, aylardır söylediğim de bu zaten. Bu durumdaki bir lider ya da ekip neden darbe yapsın ki? Her şeyi ele geçirmeye ramak kalmış.”
Nesin, darbe girişimindeki askerlerle ilgili ise, “Bu darbe daha çok NATO’cu subayların yaptığı bir darbe girişimidir ve bu arada Gülen askerleri kullanılmıştır. Darbeden hemen sonra ABD’den bir generalin “Arkadaşlarımız hapiste…” dediği ekip NATO’cu ekiptir.” değerlendirmesinde bulundu.
Nesin’in ArtıGercek haber sitesinde yayınlanan köşe yazısı şöyle:
ERDOĞAN BU DARBEYI NEDEN YAPTI!..’
ABD ve AB tarafından dışlanan Erdoğan ülke içinde de kan kaybedince darbe yapmak zorundaydı ve bunu başkasının üstüne atmak zorundaydı.
Esasında kaç gündür yazacağım yazının tek satırla özetini Reşat Petek yapmış. 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek Haber Türk TV’de Didem Aslan’a verdiği yanıtta “Eğer (FETÖ’cüler) o gece darbe yapmasaydılar 2-3 sene sonra darbeye gerek kalmadan devleti ele geçireceklerdi…” demiş. İşte bütün düğüm bu tümcede gizli, bu tümcedeki bilgiden dolayı Gülen’in darbeye gereksinimi yok. Bu tümce darbeyi Gülen’in yapmadığının kanıtı, aylardır söylediğim de bu zaten. Bu durumdaki bir lider ya da ekip neden darbe yapsın ki? Her şeyi ele geçirmeye ramak kalmış.
Diyeceksiniz ki, Erdoğan bunun farkına vardı ve temizlemeye başladı, o yüzden darbe yaptılar… Erdoğan temizlik yapsaydı, vekil sayısı neredeyse yarı yarıya iner, belediye başkanı kalmazdı etrafında. Sadece o da değil, o kadar bürokratı yok etmek için ciddi kanıt gerekirdi ve daha da beteri yerine koyacak bürokratın yok.
Şimdi gelelim esas konuya. Erdoğan Gezi Direnişiyle kaybetmeye başladı. Arkasından Kürtlerle barış Türkiye’yi başka bir noktaya götürmeye başladı. Erdoğan barış harekatının bütün puanlarının kendisine yani AKP’ye gelmesini bekledi ama istediği olmadı. O yüzden Dolmabahçe mutabakatını bir kalemde sildi ve 7 Haziran seçimlerinde hükümet bile kuramayacak bir hezimet yaşadı.
Önceki yazımda da yazmıştım, hükümet artık Gülen tara
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı10.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


