"Erdoğan bükemediği bileği öpecek"

Hükümet adına Suriye lideri Beşşar Esed’le görüştüğü iddiaları ile gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bükemediği bileği öpeceğini söyledi.



Rusya’nın Sesi radyosunun sorularını cevaplayan Perinçek, Suriye’nin toprak bütünlüğünün Türkiye’nin toprak bütünlüğü olduğunu, Suriye’nin bölünmesi durumunda Türkiye’de de bombaların patlayacağı uyarısında bulundu.

Vatan Partisi yöneticilerinin Suriye’ye giderek Esed’le görüştükleri ve sonrasında Dışişleri Bakanlığı ile izlenimlerini paylaştıkları doğrulayan Perinçek, hükümetin yanlıştan döndüğünü savundu.

EMEVİ CAMİİNDE SURİYE’NİN DOSTLARI NAMAZ KILABİLİR

Emevi camiinde kendilerinin namaz kıldığını, orada sadece Suriye dostlarının namaz kılabileceğini ifade eden Perinçek, “Elinizde silahla fethedip Emevi camiinde namaz kılınmaz. 

Suriye’nin vatan bütünlüğü Türkiye’nin vatan bütünlüğü demek. Orada ABD’nin projesi hayata geçseydi ve Suriye bölünseydi siz o zaman görecektiniz. 

Türkiye’de patlayan bombaları, mayınları. Ama Amerika yenildi. Hem bölgede yenildi hem Türkiye’de hendeklere gömüldü. Bu çerçevede Esad ile ilişki de kaçınılmaz olarak düzelecek. Tayyip Erdoğan bükemediği bileği öpecek. Olumlu gelişmeler var.” iddiasında bulundu.

AMERİKANCI POLİTİKALARIN SONU GELDİ

Türkiye’nin Suriye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade eden Perinçek, Dışişleri Bakanlığı’ndaki değişimi bunun işareti olarak gösterdi. Perinçek’e göre Ahmet Davutoğlu ve Feridun Sinirlioğlu’nun gidişi Amerikancı politikaların sonu anlamına geliyor.
<< Önceki Haber "Erdoğan bükemediği bileği öpecek" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER