Erdoğan,planlarını yüzde 51 için yapıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 4 2023
Samanyoluhaber.com yazarı Murat Çetiin'in seçim analizi: Türkiye türbülansta
MURAT ÇETİN
AKP Lideri Erdoğan yüzde 51 planı yapıyor. Ama bu defa kendisinin kazanması için değil rakibi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazansa bile yüzde 51’i aşmamasını istiyor. Zira bu sonuç ile Erdoğan, seçimleri tanımayacağını ilan etmeye hazırlanıyor! Bunu artık herkes biliyor.
Zira geçen bir hafta içinde AKP Lideri Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in, 14 Mayıs seçimlerini AKP’nin kaybetmesi halinde bunu bir darbe olarak nitelendireceklerini açıkladılar ve niyetlerini açık ettiler.
Tayyip Erdoğan’ın “Kandil’in oyu ile seçilen Cumhurbaşkanını bu millet kabul etmez” tarzı açıklaması tam bir dikta örneği. 2002 seçimlerinde demokrasi, insan hakları ve özgürlükler vaadiyle iktidara gelen bir partinin ve onu temsil eden siyasi düşüncenin hazin sonudur bu! Erdoğan ve ekibinin bu tür açıklamaları maalesef Türkiye’nin türbülansa girmesine neden oldu. Seçimlere az bir zaman kala ve ne olacaksa şu 15-20 gün içinde olup bitecek.
Şu artık bir gerçek; Erdoğan ve ekibi çok açık bir şekilde ifade edemese de TBMM’de çoğunluğun kaybedildiğini net olarak görüyorlar. Tek dertleri yürütmenin ani Cumhurbaşkanlığı makamının kaybedilmemesi. Bunun için ülkeyi ateşe atmaları gerekiyorsa atmaktan çekinmeyecekler. Erdoğan’ın bir siyasi hesap uzmanıdır, bunu kabul etmek gerekiyor. Son bir yıldır AKP oylarının sürekli olarak düştüğünü gören Erdoğan 6 aydır rüzgarı kendi tarafından çevirmek için çaba sarf ediyor ama bir türlü başaramıyor. Anket şirketlerinden ve AKP tarafından yapılan anket sonuçlarından gelen haberler çok kötü. Zira CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanıyor. Erdoğan da bunu görüyor ve şimdi tek amacı Kılıçdaroğlu’nun seçimleri birinci turda açık ara kazanmasının önüne geçmek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
6.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!7.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!9.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!


