Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tavırları ipe un sermekten başka bir şey değildir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'patronlu başkanlık rejimine kapı açan çalışmaların parçası olmayacağız' diyerek yeni anayasa çalışmalarından çekilmesine tepki gösterdi.

Gine'ye resmi ziyareti sırasında konuyla ilgili soruya cevap veren Erdoğan TBMM başkanının, parlamentodaki dört siyasi partinin başkanlarına yaptığı davetin kendi şahsıyla alakalı olmadığını söyledi. Erdoğan, "Yapılan davet sadece bir yeni anayasanın görüşülmesiyle ilgili bir davettir. Bu yeni anayasanın görüşülmesi, müzakeresi ve mutabakat sağlanabilirse alınacak netice, ülkemizin geleceği içindir. Burada şahsımla ilgili, 'olur mu olmaz mı' böyle bir değerlendirme söz konusu değil. Ana muhalefet partisi genel başkanının, şu andaki tavırları ipe un sermekten başka bir şey değildir. Eğer dürüstseniz, masadan kaçmazsınız." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığını ve dışarıdan 'ısmarlama' bir adayı 14 partinin desteklediğini söyleyen Erdoğan, "Ama milletim sizde ittifak etmedi. Milletim, şahsım üzerinde yüzde 52 ile ittifak etti ve bizi cumhurbaşkanı olarak görevlendirdi." ifadelerini kullandı.

Anayasa uzlaşma komisyonunda her partiye eşit üye hakkı tanınmasının, 'üzümü yiyelim, bağcıyla işimiz yok' anlayışını gösterdiğini belirten Erdoğan, "Ama yine kaçtılar, gittiler. Hiçbir zaman sorun çözmek için değil, tam aksine sorun meydana getirmek için varlar." şeklinde konuştu.

Erdoğani, anayasa ile ilgili nihai karar verecek olanın 'iktidar partisi vasıtasıyla millet' olduğunu söyledi ve "Onun için de iktidar partisi, bu konuda üzerine düşeni herhalde yapacaktır, diye düşünüyorum." dedi.

Bu arada, Erdoğan'ın ziyareti sırasında iki ülke arasında 9 anlaşma imzalandı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Tavırları ipe un sermekten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER