Erdoğan diplomayı mahkemeye getirmek zorunda

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Haziran 23 2016
Hakaret davası açılan vatandaş, Erdoğan'ın diplomasının mahkemeye getirilmesini istedi
Video: Arşiv

Ankara 39.Asliye Ceza Mahkemesinde "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiası ile yargılanan yurttaş Ahmet Davran, mahkemeden Erdoğan'ın diplomasını talep etmişti. Dava daha sonra yetkisizlik ile Polatlı'ya gönderildi. Polatlı'da ayın 28'inde görülecek olan dava da mahkeme Mehmet Davran'ın diploma ile ilgili talebini karara bağlayacak.
 
Haberdar'a dava öncesinde açıklama yapan Ahmet Davran, şunları söyledi:
 
"Cumhurbaşkanı  erdoğana hakaret ettiğim iddiası ile polatlı 1. Asliye ceza mahkemesinde süren davamda geçen celse mahkemeye ifade ettiğim üzere, erdoğanın diplomasının sahte olduğundan bahisle TCK.nün 299. maddesine göre acılan bu davada diplomasinin celp edilerek mahkeme tarafından bu konunun incelenmesini talep etmiştim.
 
Mahkeme bu talebime 28 hazıran da  yapılacak duruşmada bir karar vercek. 
 
Basındada bu konuda çıkan haberlerdeki bilgi ve belgeler incelendiğinde Tayyip Erdoğan'ın diplomasını sahteligi ortaya çıkmaktadır.
 
Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı secimi öncesi YSK'ya sunduğu üniversite diplomasi kurum tarafındanda incelenmeden işleme konularak adaylığı kabul edilmiş ve seçime sokulmuştur.
 
Fakat bu durum seçilenin aranan şartlardan birine haiz olmadığı sonradan ortaya çıkarsa bunun incelenmesinde mani bir durum yoktur.
 
Ortada Erdoğan'ın diplomasının sahteliği söz konusu iken ve bu konuda hakkımda açılan bu davada da tarafımdan mahkemeye bu konu hakkıda beyanda bulunmam üzerine mahkeme böyle bir iddiayı kabul ile incelemek zorunda. 
 
Çünkü cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiası varsa, savunmamdaki  bu iddiam da mahkeme tarafından araştırmalı.
 
Ceza mahkemelerinde yapılan yargılamada serbest delil ilkesi vardır, mahkeme için hukuka uygun elde edilen delilin incelenmesi asıl olandır, mahkeme hukuka uygun  

Bu haberler de ilginizi çekebilir