Erdoğan, Doğan Medya Grubunu hedef aldı

Genel seçimler öncesi mitinglere devam eden Tayyip Erdoğan, Doğan Grubuna yüklendi.

Erdoğan, Doğan Medya Grubunu hedef aldı

Kayseri’de konuşan Tayyip Erdoğan Doğan Grubu’nu bir kez daha hedef alarak, “Sen de avucunu daha çok yalarsın” dedi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesi, Erdoğan’ın hakkında idam kararı verilen eski Mısır cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki sözlerini başlığa tırnak işaretleriyle taşımış ve fotoğrafta da Erdoğan fotoğrafı yerleştirmişti.

'AVUCUNUZU YALARSINIZ'

Kayseri’de ki mitingde Erdoğan Mursi üzerinden Doğan Grubuna yüklendi. Erdoğan şunları söyledi: “Mursi’ye ve arkadaşlarına karşı yapılanlar yenilir yutulur bir olay değil. Dünyanın buna sessiz kalması bilesiniz ki kendini inkarıdır. Eğer ‘demokrasi, sandık’ diyorsanız, şu anda dün açıklanan bu kararla sandık idama mahkum edilmiştir, demokrasi idama mahkum edilmiştir, milli irade idama mahkum edilmiştir. Doğan Grubu, sen de avucunu daha çok yalarsın. Beraber hareket ettiğiniz paralel örgüt, aynı şekilde siz de çok avucunuzu yalarsınız. Çünkü bizim abdestimizden şüphemiz yok, onun için de namazımızdan şüphemiz yok.”

Erdoğan, “Mursi, şayet idam edilirse ki inanmıyorum, inşallah edilmeyecek, edemeyecekler, terör örgütüyle mücadele hayatını kaybeden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır” dedikten sonra ekledi: “Ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, Rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum.”

DAVUTOĞLU DA ELEŞTİRDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da dün, “Bakınız Türkiye’de şu anda bugün Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum. Hiç kaçınmadan. Manşeti ne biliyor musunuz? ‘Yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu’ Ne demek istiyorlar?” demişti.

Davutoğlu sözlerini, “Eğer kastettikleri, Türkiye’de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş Cumhurbaşkanı ya da Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Mahkeme önüne çıkarılamayacak” diye sürdürmüştü.
ERDOĞAN KONUŞMAYA BAŞLAYINCA ALANI TERK ETTİLER Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de toplu açılışta konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaya başlamasından 10 dakika sonra vatandaşlar gruplar halinde miting alanını terk etmeye başladı. Kısa sürede alanda büyük boşluklar oluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, saat 15.00’de başlayacağı belirtilen açılış töreni için alana 40 dakika gecikmeli geldi. Gelmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı, konuşmaya başladıktan 10 dakika sonrasında miting alanında bulunan vatandaşlar gruplar halinde 4 ayrı kapıdan alanı terk etmeye başladı.

Grupların terk etmesiyle miting alanında büyük boşluklar oluştu. Ezan okunduğu sırada susan Cumhurbaşkanı, ara sıra konuşmasını sürdürdü.


TARAF/DİKEN/CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan, Doğan Medya Grubunu hedef aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER