Erdoğan, Eczacıbaşı'nı görmezden geldi!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eczacıbaşı Holding'in 250 milyon TL'ye kurduğu yeni tesisin açılışına katılmadı.

SHABER3.COM

Çok sayıda şirketin konkordato ilan ettiği krize rağmen yeni bir tesis açarak istihdama katkı sağlayan Eczacıbaşı Holding'de Erdoğan şoku!

7 Temmuz Cumartesi günü Eskişehir'de Erol Tabanca'ya ait müzenin açılışını yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eczacıbaşı'nın Bilecik'in Bozöyük ilçesinde 250 Milyon TL'ye mâl olan ve 500 kişinin istihdam edildiği tesisin açılışına katılmadı. 

HELİKOPTERLE 5 DAKİKALIK MESAFE!

Tesisin bulunduğu Bozöyük, Erdoğan'ın müze açtığı Eskişehir'e 51 kilometre mesafede. Bu mesafe helikopter ile 5 dakikada kat edilebiliyor.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, şubat ayında krizin sanayiciyi zorda bıraktığını belirtimşti. 

"Türkiye kapanın içine girdi." diyen Eczacıbaşı isim vermeden Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Hazine Bakanlığı'na getirilmesini eleştirmişti. 

"YETERSİZ KİŞİLERİN GÖREVE GETİRİLMESİ HATA GETİRİR"

Eczacıbaşı, "Aile bireyleri yeteneklerine göre görev almalılar. Hataları kabul edip paylaşmak çok önemli. Bir konu açıkça tartışılmazsa hata kaçınılmazdır. Hep yanlış insanların göreve getirilmesi yeterince denetlenmemesi ortaya çıkmış hatalardır. Yetersiz kişilerin göreve getirilmesi hata getirir." ifadelerini kullanmıştı.

Eİczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Erdoğan'ın açılışına katılmadığı tesiste imal edilen bir lavaboyu imzaladı. 

YILLIK 250 BİN ADETLİK KAPASİTE ARTIŞI

Sözcü'nün haberine göre "Vitra" markasıyla yapı sektöründe faaliyet gösteren Eczacıbaşı Holding, son yatırımını Bilecik'in Bozüyük ilçesinde gerçekleştirdi. 

2015'te temelleri atılan ve 2016'da ilk fazı devreye alınan yeni seramik sağlık gereçleri (SSG) tesisinde 250 bin adetlik kapasite artışı sağlayan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, 40 bin metrekarelik ikinci fazı 250 milyon TL'lik yatırımla tamamladı.

ROBOTLU SİSTEMLER KULLANILDI

İkinci tesisin devreye girmesiyle birlikte Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun SSG üretim kapasitesi 5,6 milyon adet seviyesine ulaştı. 

Robotlu sistemlerin kullanıldığı yeni nesil tesisteki robotların mekanik ve yazılımı Eczacıbaşı çalışanları tarafından geliştirilirken, yaklaşık 500 kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

<< Önceki Haber Erdoğan, Eczacıbaşı'nı görmezden geldi! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER