Erdoğan, Freedom House’u da ‘ihanet'le suçladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Freedom House’u da ‘ihanet şebekesi’ listesine ekleyerek, “Bunlar ülkemizi bölmek istiyor” dedi.

Erdoğan, Freedom House’u da ‘ihanet'le suçladı

Türkiye’yi 15 yıl sonra ilk kez ‘basını özgür olmayan ülkeler‘ kategorisinde gösteren Freedom House, önceki gün açıkladığı internet özgürlüğü raporunda da Türkiye’yi ‘kısmen özgür‘ olarak nitelemişti.

A Haber-ATV ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Freedom House gibi Türkiye hakkında rapor hazırlayan kuruluşları hedef alarak, “Bunlar zaman zaman bizi ziyaret ediyordu. Adalet Bakanlığı onlara bazı rakamlar veriyorlardı. Ancak bunlar, ülkemizi bölmek isteyen ihanet şebekeleri” dedi.

‘Tutuklu gazeteci sayısı yedidir’

Freedom House gibi kuruluşların Adalet Bakanlığı’nın verdiği sayılara inanmamasından şikayetçi olan Erdoğan, “Şu anda Türkiye’de tutuklu gazeteci sayısı yedidir. Bunlar da basın suçundan içeride değiller. Terör örgütleriyle iş tutmuşlar. Biz bu rakamları Freedom House’a filan verdik. Buna rağmen onlar ‘öyle değil böyle‘ diyor. Bunlar Türkiye’yi yönetmeye kalkıyorlar ama yönetemeyecekler” diye konuştu.
<< Önceki Haber Erdoğan, Freedom House’u da ‘ihanet'le suçladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER