Erdoğan havalimanında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi için Polonya'ya hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu. Putin'le bu ay sonu, Ağustos başı gibi görüşme planlanmasının gündemde olduğunu ve netleştikten sonra duyurulacağını belirten Erdoğan, Suriye krizine ilişkin 'NATO üyesi olarak dostlarımızın bizi yalnız bırakmaması gerekir. Bugüne kadar böyle bir şey görmedik.' dedi.

Erdoğan havalimanında konuştu

Erdoğan'ın açıklamasından önemli satırbaşları:

"Geçtiğimiz haftalarda önce İstanbul'da, ardından Irak ve Suudi Arabistan'da yaşanan terör saldırılarında gördüğümüz gibi, uluslararası güvenlik giderek daha kırılgan bir hal alıyor. Bu durum sadece Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki birkaç ülkeyi etkileyen lokal bir sorun değildir. Bilakis tüm ülkeleri, tüm bölgeleri etkisi altına alan, küresel boyutu olan bir meseledir. Nitekim Fransa, Belçika, Tunus, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen terör eylemleri nerede olursa olsun, ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülkenin bu sürecin dışında olmadığını ortaya koymuştur."       

"Güvenlik tehdidi kavramının mahiyeti çok ciddi bir değişim yaşıyor. Bu süreçte NATO'nun daha aktif olması, bu yeni tehditler karşısında kendini de güncellemesi gerekiyor. Küresel istikrar ve güç dengesinin devamı için, ittifakın dayanışmasını sürdürmesi, caydırıcılığını da tahkim etmesi şarttır. NATO'nun Türkiye'nin güvenliğini olumsuz etkileyen gelişmeler karşısında çok daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz." 
<< Önceki Haber Erdoğan havalimanında konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER