Erdoğan'ı protesto eden 47 kişi için soruşturma başlatıldı


Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul-Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Treni'nin(YHT) açılışını yapmak için geldiği Eskişehir'de ellerinde Türk bayraklarıyla oturarak protesto eden 47 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Aralarında üniversiteli ve liseli öğrenciler, avukat gibi meslek sahibi olan bu kişiler hakkında, polisin şikayeti üzerine 'devlet büyüklerine hakaretten' 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatıldığı, savcının iddianameyi önümüzdeki günlerde hazırlamasının ardından mahkemeye göndereceği öğrenildi.

Dönemin Başbakanı Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlar Kurulu'ndan birçok isim Ankara-İstanbul arasında çalışmaya başlayan YHT açılışı için 25 Temmuz 2014 günü Eskişehir'e geldi. Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek için 50'ye yakın kişi İsmet İnönü Caddesi Köprübaşı girişinde toplandı. Burada ellerinde Türk bayraklarıyla oturma eylemi gerçekleştiren grup, 'Katil İsrail, işbirlikçi AKP', 'Ali'nin katili, Eskişehir'den defol' sloganları attı ve 'Halkı katleden Erdoğan'ı sakın seçme' yazılı pankart açtı. Bu sırada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB)'nin hazırladığı ve üzerinde 'Kahrolsun İsrail yaşasın Filistin' ve 'Ortadoğu'nun katili Cumhurbaşkanı olamaz' yazılı dev pankart yüksek bir binadan sallandırıldı. Protesto eylemi sırasında çevik kuvvet ekibi, grubun etrafında adeta etten duvar ördü. Polis, bu esnada eylemcileri kamera ve fotoğraf makinesi ile kayda aldı.

POLİS TALEP ETTİ SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yaklaşık yarım saat oturma eylemi yapan grup adına yapılan basın açıklamasında, "Başbakan Erdoğan Eskişehir'de, hayra alamet değil. Cumhurbaşkanlığı seçim mitingine dönüştüreceği açılışta Eskişehir halkından oy isteyecektir. Ortadoğu halklarını insanlık dışı yöntemlerle zapt etmeye çalışan, kafa kesmekten insan kalbi yemeye kadar anlatmaya dilimizin varmadığı eylemlere imza atan IŞİD çetelerine ses çıkaramayan bir Tayyip Erdoğan var bugün Eskişehir'de. 5 milyar dolara varan ticaret anlaşmalarının yapıldığı İsrail ile tüm ilişkiler halen normal seyrinde izliyor. Her gün ölen Filistinlileri görmemeye gayret eden Erdoğan, iftar yemeklerinde kahkalar eşliğinde pozlar veriyor. Yaşananlar karşısında sessiz kalmamak için sokaktayız. Ali İsmail Korkmaz'ın arkadaşları olarak gericilere, hırsızlara, katillere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Erdoğan'ı Eskişehir'de istemiyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Polis, Erdoğan'ın yaptığı açılış sonrası eyleme katılanları çektikleri video ve fotoğraf görüntülerinden tek tek belirledi ve tutanak tuttu. Ardından eyleme katılanlar hakkında, savcılığa şikayette bulundu. Polis, eyleme katılan 47 kişi hakkında, 'devlet büyüklerine hakaret' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma açılmasını istedi. Polisin şikayet talebini inceleyen savcılık ise 47 hakkında soruşturma başlattı. Polisin gönderdiği dosyayı incelemekte olan savcılığın soruşturmaya ilişkin önümüzdeki günlerde iddianame hazırlayarak mahkemeye sunacağı öğrenildi. Haklarında soruşturma açılması istenen 47 kişi arasında, üniversite ve lise öğrencileri ile avukatlarında yer aldığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER