Erdoğan’ı protesto edince tutuklanan kadınlara da çıplak arama yapılmış
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 9 2024
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşması esnasında İsrail’e yönelik ticaret nedeniyle protesto yapan 9 gencin çıplak arama, darp ve diğer onur kırıcı uygulamalara maruz bırakıldıkları ortaya çıktı. Başörtülü kadınların da örtüleri kesilerek kendilerine teslim edilmişti.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması esnasında İsrail’e yönelik ticareti protesto eden dokuz gencin, sadece pankart açtıkları gerekçesiyle beş gün boyunca çıplak arama, şiddet ve onur kırıcı uygulamalara maruz bırakıldıkları iddia edildi.
Halk TV yazarı İsmail Saymaz ‘Bu kadarı İsrail’de bile olmazdı’ başlıklı yazısında İsrail ile yapılan ticareti protesto etmek için pankart açıp slogan atan dokuz gencin, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandıklarını ve 5 gün cezaevinde kaldıklarını hatırlattı.
ÜÇ KADINA “ÇUKUR ARAMASI”
Bu süreçte üç kadın protestocunun Silivri F Tipi Cezaevi’ne girişte “çukur araması” denilen, çıplak biçimde yere çöktürülüp öksürtülerek yapılan onur kırıcı muameleye maruz kaldığını dile getirdi. Ayrıca cezaevi personelinin üç infaz koruma memurunun bu nedenle görevden uzaklaştırıldığını aktardı.
Daha önce de tutuklanan kadınların başörtülerinin kesilerek kendilerine verildiği ortaya çıkmıştı.
ERKEKLERE DE FİZİKSEL ŞİDDET
Kadınların Emniyet’te de tacize varan çıplak aramalara maruz bırakıldığını, erkek protestocuların ise cumhurbaşkanlığı korumaları ile polisler tarafından darp edildiğini vurguladı. Özellikle iki erkek protestocunun hem gözaltı sürecinde hem de adliyede fiziksel şiddetle karşı karşıya kaldığını ifade eden Saymaz, bir protestocunun gözünde ciddi yaralanma meydana geldiğini ve sağlık raporlarında da darp izlerinin yer aldığını ifade etti.
Öte yandan Saymaz, dokuz gencin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığını, bu süreçte kötü muamele ve işkence iddialarının hukuki açıdan değerlendirileceğini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


