Erdoğan’ı şikayet etti sonra bakın ne oldu!

Erdoğan hakkında, yolsuzluk operasyonları sırasında yaptığı konuşmalar yoluyla suç işlediği gerekçesi ile şikâyette bulunan Ahmet Yumuşak, “şikâyet dilekçesinde Erdoğan’a hakaret ettiği” suçlamasıyla beş bin lira para cezasına çarptırıldı.

Erdoğan’ı şikayet etti sonra bakın ne oldu!

Kocaeli Körfez Belediyesi eski Fen İşleri çalışanı Ahmet Yumuşak, 17-25 aralık yolsuzluk operasyonları sırasındaki konuşmaları nedeniyle dönemin başbakanı Erdoğan hakkında suç duyusunda bulundu. Yumuşak, “Erdoğan’ın HSYK kararlarına karşı çıktığı, aşağıladığı ve savcıları alenen tehdit ettiği” gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Savcılık ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Davanın reddedilmesinin ardından Erdoğan, Yumuşak hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile dava açtı. Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne açılan davada Yumuşak’ın iki yıla varan hapis cezası ile yargılanması istendi. 27 Mart’ta verilen kararda savcılık suçun işlendiği yerin Körfez İlçesi olmasını gerekçe gösterip takip görevini Körfez Sulh Mahkemesi’ne bıraktı. Kısa bir süre sonra mahkeme hakaretin var olduğunu tespit ederek Yumuşak’a beş bin liralık para cezası verdi.

Ahmet Yumuşak, şikâyetçi olduğu konuda suçlu bulununca şok oldu. Erdoğan için soruşturma açılmasını bekleyen Ahmet Yumuşak, dilekçesinde yer verdiği cümleler nedeniyle “kamu görevlisine hakaret etmek”ten suçlu bulundu ve 300 birim gün adli cezaya çarptırıldı. Bu ceza indirilerek 250 güne düşürüldü ve 5 bin lira para cezasına çevrildi. Verilen karar, şahsın “ilk suçu” olması gerekçesiyle ve tekrar işlenmemesi kaydıyla ertelendi.

 AYFER ÇALIKIRAN - TARAF
<< Önceki Haber Erdoğan’ı şikayet etti sonra bakın ne oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER