'Erdoğan için talimat verildi'

İbrahim Karagül, Erdoğan’a yönelik tavrın ABD yönetiminden kaynaklandığını yazdı. Aslı Aydıntaşbaş ve Tolga Tanış da cenazeyi yorumladı.

ABD polisi Erdoğan'ı böyle engelledi

Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Muhammed Ali’nin cezanesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı özellike tavır takınıldığını yazdı. Karagül, dünkü köşesinde kaleme aldığı yazıda, “O hem Müslüman hem siyahtı. Beyaz Amerikan ırkçılığının zirvede olduğu, İslamofobik dalganın ABD’yi rehin aldığı bir dönemde elbette Ali kimliği asla öne çıkmamalıydı. Çıkmadı da. Çıkarmadılar. Bunun için çok yoğun ve bir o kadar da utandıran tavırlar takındılar. Kuvvetle muhtemel hem ailesi hem de organizasyon şirketi bu konuda uyarıldı. İslami kimlik öne çıkmayacak, Müslüman değerler öne çıkmayacak, (…) Tayyip Erdoğan gibi, Türkiye gibi, işi büyüten, işe sahip çıkanların girişimleri boşa çıkartılacak. Öyle de oldu. ABD yönetimi açıkça işe el koymuş. Talimatlar vermiş, uyarılar, tehditler yapmış. Cenazeyi sulandırmış, Müslüman hassasiyetinin yükselmesine engel olmuş.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın imaj sorunu
Cumhuriyet Yazarı Aslı Aydıntaşbaş da önceki konuya ilişkin yazısında Erdoğan’a yönelik tavrın sebeplerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. Batı dünyasında Erdoğan’ın Putin ve Ahmedinejad’la aynı kategoride görüldüğünü belirten Aydıntaşbaş, “Batılı bir ülke ama Batılı demokrasi standartlarının dışına çıkıyor ve bir Ortadoğu rejimi gibi davranıyor. Sıkıntı da burada işte…” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet’ten Tolga Tanış da önceki günkü yazısında benzer cümlelere yer vermişti. Tanış, imaj sorunu sebebiyle Muhammed Ali’nin isim hakkını alan firmanın, Erdoğan’ı cenazene ve aileye yaklıştırmadığını kaydetmişti. Tanış, yazısına, “Erdoğan eğer dünyada imajı farklı bir lider olsaydı, şirket de onu sahnede göstermekten çekinmezdi.” cümlelerine yer verdi.
<< Önceki Haber 'Erdoğan için talimat verildi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER