Erdoğan ile valilik böyle ters düştü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 9 2020
Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'daki toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alınmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadelerinin aksine İstanbul Valiliği'nin ise tersi yönde bir açıklamada bulunduğu ifade edildi.
İstanbul Valiliği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecek" açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın dün gönderdiği genelge doğrultusunda kent genelinde uygulanacak yeni Koronavirüs tedbirlerini duyurdu. Buna göre göre kent genelinde maske zorunluluğu getirilirken minibüs ve midibüslerde ayakta yolcu alınmayacak. Metrolarda ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si, metrobüs ve otobüslerde ise 3’te 1’i kullanılabilecek.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecektir. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak alınacaktır" açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı'dan 81 il valiliğine “Covid 19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderildi. Genelge ile ülke genelinde meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda maske takmak zorunlu olacağı ve metro, tramvay gibi raylı sistem araçları ile metrobüslere ayakta alınacak yolcuların sayısını il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının tespit edileceği duyurulmuştu.
Genelgenin ardından gözler il/ilçe hıfzıssıhha kurullarına çevrilirken, İstanbul için alınan yeni Koronavirüs tedbirleri açıklandı. Yeni Koronavirüs tedbir kararlarını İstanbul Valiliği duyurdu.
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı kararlar özetle şöyle:
"Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.
Raylı sistem araçlarında (metro, tramvay vb.) oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’sine kadar (AW-4 sayısının yarısı) yolcu alınabilecek.
Metrobüs
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


