Erdoğan’ın “Birkaç tane şehit var” dedikleri arasında birlik komutanı Tuğgeneral de var!

Libya’daki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik saldırıda Birlik Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal’ın de şehit olduğu ifade edildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Libya’da birkaç tane şehidimiz var.” sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)) AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensup milletvekillerinin oylarıyla Libya’ya asker gönderme tezkeresi kabul edilmişti. 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) askeri destek amacıyla gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait birlik önceki günlerde Hafter Güçleri tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı ve hükümet yetkililerinin sakladığı saldırıda TSK personelinden şehitler vardı. 

ERDOĞAN: BİRKAÇ TANE ŞEHİDİMİZ VAR

İzmir’in Kınık ilçesinde konuşan Erdoğan, “Hafter’e karşı kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu’ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Kamuoyundan saklanan ve sosyal medya “sessiz şehitler” diye tabir edilen askerler arasında Libya Türk Birliği Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal’ın da olduğu belirtildi. 

Tuğgeneral Soysal’ın cenazesi askeri tören dahi yapılmadan sessiz bir şekilde Aydın’da toprağa verildiği öğrenildi.
<< Önceki Haber Erdoğan’ın “Birkaç tane şehit var” dedikleri arasında... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER