“Erdoğan’ın diploması iki yıllık”
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 16 2016
Recep Tayyip Erdoğan’ın diploması hakkında ‘tam kanunsuzluk hali’ gerekçesiyle YSK’ya suç duyurusunda bulunan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, tartışmanın bitmesi için yıllara göre not dökümünün (transkript) yayınlanması gerektiğini söylüyor.
Video: Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sahte diploma’ tartışması yeni sorularla büyüyerek sürüyor. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi itibariyle yükseköğrenim yapmış olmak’ şartını karşılayıp karşılamadığının araştırılması için geçtiğimiz haftalarda YSK’ya başvurdu. Ancak YSK Eminağaoğlu’nun, Erdoğan’ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetti. YSK’nın geçtiğimiz günlerde HDP’ye gönderdiği noter onaylı diploma da tartışmaları bitirmek yerine daha da alevlendirdi.
2014’te neden ‘kopya’ diploma kullanılmadı?

Ömer Faruk Eminağaoğlu, HDP’ye gönderilen ve kamuoyuna açıklanan diplomada 12 büyük çelişki olduğunu söylüyor. “Rektörlükçe 2011’de verilmiş dublikata (aslından kopya örnek diploma) varsa, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde neden dublikata kullanılmadı? Niye eski ve kaybedildiği söylenen, aslı olmayan noter onaylı örnek kullanıldı? O zaman YSK, dublikata nerede nasıl kaybedildi bunu araştırmaya girecekti de bunun için mi kullanılmadı? Rektör, 2001’de dublikata diploma verirken, fakülte nasıl bir dosya oluşturdu? Daha önce noter onaylı örnek söz konusu, fakat 2014’te bu notere bir daha onaylatılırken, tekrar onaylatılan ve YSK’ya sunulan evrakta birinci noterin (eski noter) bilgileri yok.” diyen Eminağaoğlu, “O makam kuşku altında olmamalı.” ifadelerini kullanıyor.

e-devletten görülebilir
YSK’nın gerekçeli kararından sonra yeni girişimlerde bulunacağını anlatan Eminağaolu, YSK ve YÖK Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi öğrenci kaydı varsa, transk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor5.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!
6.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







