Erdoğan, kabineyi onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sunduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı.

Erdoğan, kabineyi onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutloğu'nun başkanlığında kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı.

11 bağımsız isim olacak

Yasa gereği 3 bağımsız (İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlığı) vekilin seçim hükümetinde yer alması gerekiyor. Diğer bağımsız vekilleri ise, CHP’den teklifi reddeden 5, MHP’den reddeden 2 ve HDP’den reddeden 1 vekilin yerine seçilecek. Böyle toplam 11 bakanlık, bağımsız isimlerden seçilmiş olacak.

Başbakan Davutoğlu, bugün AKP Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada yeni hükümeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edeceğini açıklamıştı.

Davutoğlu, "Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" demişti. CHP'liler reddetti

Davutoğlu’ndan CHP İstanbul  Milletvekili Erdoğan Toprak, Ankara Milletvekili  Gülsün Bilgehan Toker, İstanbul  Milletvekili İlhan Kesici, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Milletvekili  Tekin Bingöl'e teklif gitmişti. CHP’li 5 ismin tamamı bakanlık teklifini reddetmiş, Deniz Baykal Ahmet Davutoğlu’na hitaben 3 sayfalık bir mektup yazmıştı.
MHP'de Türkeş sürprizi

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş Ahmet Davutoğlu’ndan gelen bakanlık teklifini parti kararına rağmen kabul etmişti. Kulislerde Tuğrul Türkeş’in yurtdışı Türkler ve akraba topluluklardan da sorumlu Başbakan Yardımcılığı’na getirileceği konuşuluyor. MHP’den teklif giden Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu ise bakanlık teklifini reddetmişti. Tanrıkulu teklife tepkisini göstermek için MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de bırakmıştı.
HDP'den 2 kabul, 1 ret

HDP’de teklif götürülen üç isimden Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiklerini Başbakanlığa bildirdi. HDP’nin bileşenlerinden EMEP’in kurucu Genel Başkanı Levent Tüzel, geçici seçim hükümetinde yer almayacağını söylemişti.
<< Önceki Haber Erdoğan, kabineyi onayladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER