Erdoğan kaymakamlara konuştu: Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir tarafa


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaymakamlarla bir araya geldi. Konuşmasında mevzuattan önce zihniyetleri değiştirmenin gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Zihniyet değişmeyince siz hangi kanunu çıkarırsanız çıkarın uygulama aynı kalıyor. Türkiye'nin sistem reformuyla özellikle yönetici reformunu da gerçekleştirmesi gerekir. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi, ülkeye sadece patinaj yaptırır. Sizden ricam bu. Mevzuat şöyledir, böyledir. Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir tarafa, siz zihinsel inkılabınızı devreye sokun 'Ben bunu bu şekilde yaparım' deyin ve yapın." diye konuştu.

'Tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sözünü tekrarlayan Erdoğan, "Bu sahtekarların söylediği 'Bizim vatan arayışımız yok 'sözlerini biz yutmayız. Onu külahıma anlatsınlar. Bunların dertlerini biz biliyoruz. Ben hangi haklara sahipsem sen de aynı haklara sahipsin. Rahat dur. Parlamentoya girmekse giriyorsun, makamlara gelmekse geliyorsun, daha ne istiyorsun? Dert bu güzel ülkemizi, vatan topraklarımızı bölmek, parçalamak. Tek devlet. Birisi paralel devlet yapılanması diye çıkmış. Öbürü kendine göre devlet yapılanması adına dolaşıyor." şeklinde konuştu.

"KAYMAKAMLARIMIZ KANUNLARIN KENDİLERİNE VERDİĞİ YETKİYİ EN ETKİN ŞEKİLDE KULLANMALI"

"Örgütünün güdümündeki partiye mensup belediyeler tamamen bunların kontrolü altına girmiş durumda' şeklinde devam eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Güvenlik güçlerimizi büyük bir fedakarlıkla teröristleri birer birer temizliyorlar. Ama burada mülki idari amirlere de önemli görevler düşüyor. Kaymakamlarımız kanunların kendilerine verdiği yetkiyi en etkin şekilde kullanarak örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyeleri yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak, diğer kurumların imkanlarını kullanarak bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır."



CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan kaymakamlara konuştu: Yeri geldiği zaman koyun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER