Erdoğan kontrolü kaybetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 19 2019
Yerel seçimlerden yaralı çıkan ve ekonomideki sıkıntıları çözemeyen iktidar, Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin altından kalkamadı. Parti içinde güç kaybı yaşayan Erdoğan'ın ise tabanda da karşılığını yitirmeye başladığı görüldü.
Doğası gereği tek kişiye endeksli Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bir yıl geçmeden çöktü. Kurumlar çalışamaz hale gelirken sistemi kontrol edecek mekanizmaların altyapısının da olmadığı görüldü.
Dünya’da örneği olmayan bu sistemde tüm yetkileri üzerinde toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet – Parti arasına sıkışıp kontrolü kaybetti. Erdoğan, ne devleti ne de partisini idare edemez hali geldi. Muhalefetin tek adam diye tanımladığı sistem zamanla yalnız adam sistemine dönüştü.
Yeni sistemle birlikte ekonomik veriler dip yaparken, Enflasyon tavan yaptı, Üretim durma noktasına geldi, iç ve dış borç arttı, halk bankalara olan borcunu ödeyemez hale geldi. İcra dairelerindeki dosyalar 10 katına çıkarken, cezaevleri ise doldu taştı.
Hükümet cephesinde bunlar yaşanırken, AKP’de de tam bir kaos hakimdi.
Yeni bir siyaset dili üretemeyen AKP, son seçimlerde neredeyse akıl almayacak söylemlerle seçim propagandası yaptı. Milleti dinsizlikle suçlandı, AKP’ye oy verenler için “beraat belgesi” vaat edildi, muhalefet partilerine oy verenler terör örgütü ile beraber hareket ediyorlar diye suçlandı.
Çok kötü bir propaganda döneminden sonra AKP, elindeki büyük şehirler belediye başkanlıklarını muhalefet partilerine kaptırdı. 31 Mart İstanbul seçimlerinde yaklaşık 13 bin 726 farkla Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybeden AKP, 23 Haziran seçiminde de MHP’nin desteğine rağmen 806 bin 584 oy farkla kaybederek kendi çöküşünü resmen ilan etti.
En son yayınlanan kamuoyu araştırmalarına göre % 36’lara kadar gerilediği görülürken, çöküşün hızı da rakamlara böylece yansımış oldu. İstanbul seçimlerinden sonra iç çekişmelerle boğuşan AKP, içinden çıkması muhtemel partilerle daha da oy kaybedeceği kulislerde konuşuluyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


