Erdoğan konuştu, Zarrab'ın avukatları pası hemen aldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 28 2016
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Reza Zarrab açıklamaları, New York'taki Zarrab davasında delil oldu. ABD'de tutuklu yargılanan Zarrab'ın avukatları, Erdoğan'ın geçen hafta New York’tan dönüşte yaptığı kendisine sahip çıkan açıklamalarını 'kanıt' olarak mahkemeye sundu.
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre daha önce de dava hakimi Richard Berman’ın İstanbul’da cemaatle ilişkili bir hukuk bürosunun düzenlediği uluslararası toplantıya katıldığı gerekçesiyle ‘tarafsızlığını yitirdiği’ ve davadan çekilmesi gerektiğini öne süren Zarrab’ın avukatları, Erdoğan’ın açıklamasının da bunun kanıtı olduğunu belirterek, açıklamaya ilişkin gazete küpürlerini mahkemeye sundular.
Avukatlar mahkemeye sundukları son dilekçede, “Daha önceki başvurularda olduğu gibi hakimin davadan çekilmesini, eğer çekilmezse de iddianamenin tamamen reddedilip davanın düşmesini talep ediyoruz” ifadesini kullandılar.
Dilekçede, mahkeme hakimi Berman'ın, daha önce verilmiş delekçelerde yer alan, YKK hukuk firmasının davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret ettiği bilgisi yinelendi.
Hakim Berman'ın, 2014 yılında gerçekleşen “hukukun üstünlüğü” konulu sempozyumda bir de konuşma yaptığının hatırlatıldığı dilekçede, Erdoğan'ın kendisine sahip çıkan açıklamalarının reddi hakim için geçerli bir gerekçe olup olmayacağı bilinmiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”3.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı4.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var5.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası g...

AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ı...

İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu tes...

Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve ...

Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süle...


