Erdoğan neden Bülent Keneş’i istedi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Kasım 9 2022
Samanyoluhaber Yazarı Nurullah Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sürgün gazeteci Bülent Keneş’i İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan neden istediğini yazdı. Bülent Keneş'le konuşan Kaya şu önemli bilgileri verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürgün gazeteci Bülent Keneş’i İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile yaptığı görüşmesinde hiçbir teamüle veya yargı kararına bakmaksızın açıktan deport edilmesini istedi. Erdoğan, herhangi bir uluslararası anlaşmaya veya hukuki bir sürece bakmadan mafya diliyle muhataplarını tehdit veya şantajla yıldırmaya çalışan bir despot. Yüzyıllık devlet geleneğiyle kurulan ve bugünlere gelen Türkiye’nin birikimini ve jeopolotik konumunu kullanarak yaptığı pisliklerin üzerine uluslararası arenada örtmeye çalışıyor. Sık sık Suriyeli göçmenleri pazarlık unsuru olarak Batı’nın önüne getiren ve masadan istediğini alarak kalkan Erdoğan şimdilerde ortak olduğu Rusya’yla NATO’dan bir şeyler koparma gayretinde. Türkiye’de başta ekonomi olmak üzere hemen her konuda köşeye sıkışan Erdoğan, bu noktada ses getirecek adımlar atarak gündemi kendine çevirmeye çalışıyor. İşte bunlardan birisini dün gazeteci Bülent Keneş’in adını zikrederek yaptı. Ancak yılladır tanıdığım Keneş, öyle kolay lokma değil. Bu kez sert bir kayaya çarptı Erdoğan. Keneş, Batı’da son 24 saate ciddi ses getirdi, getirmeye devam ediyor.

Kendisine ulaşarak Erdoğan’ın neden böyle bir şey yaptığını önemli bir gelişme olup olmadığını sordum. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın medyasında hedefe konan Keneş’le ilgili Erdoğan’ın bir şeyler planladığı açıktı. Ailesiyle yemek yerken haberi aldığını belirten Keneş, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını ifade ediyor. “Öyle bir ortamda benim ismimin zikretmesinin akılla mantıkla diplomatik nezaketle tevil edilecek yanı yoktur. Erdoğan’ın yaşadığı bir travmayla böyle bir şey söylemiş olabileceğini veya benim gibi kamuoyunun önünde olan tanınmış bir isimle daha fazla gündem oluşturmak için bunu yapmış olabileceğini düşünüyorum.” şeklinde söze başlayan usta gazeteci, Erdoğan gibi bir despottan her şeyin beklenebileceğine dikkat çekerek şöyle devam ediyor, “Şunu da yapmaz buna da tenezzül etmez bu kadar da olur mu… Gibi cümleleri be

Bu haberler de ilginizi çekebilir