Erdoğan: Nerede 3 milyar avro?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Genç İş Adamları Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada mülteciler konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Nerede 3 milyar avro?

Birleşmiş Milletleri eleştiren Erdoğan, "BM bize çağrıda bulunmak yerine, Suriye'de yaşanan insanlık dramının önüne geçmek için daha fazla çaba sarf etmelidir. 3 milyar avro dediler. Nerede 3 milyar avro? Şimdi de plan proje getirin diyorlar. Yapılan harcamalar ortada." ifadelerini kullandı. "Herhalde otobüsler boşuna durmuyor, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği ne ise yapılır." diyen Erdoğan, "Ey Birleşmiş Milletler sen ne işe yararsın, senin görevin ne? Türkiye'ye sen ne kadar destek verdin?" diye sordu.

Konuşmasında Yeni Şafak ve Akit gazetelerine yönelik saldırıyı kınayan Erdoğan, PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan ABD'ye de mesaj gönderdi. "Hani bu dünyada terörle mücadele vardı. PYD'yi PKK'dan ayrı görmeyecek kadar maalesef gözleri kapalı olanları görüyoruz" diyen Erdoğan, "Kalkıp, kendi uluslararası güvenlik elemanına Kobani'de plaket veriyorlar. Bu belgeyle ortada. Buna rağmen hala PYD'yi YPG'yi terör örgütü değil diye değerlendiriyorlar. Türkiye'ye uluslararası yükümlülüklerini hatırlatmak açık söylüyorum iki yüzlülüktür. Yükümlülüklerini hatırlaması gereken varsa Birleşmiş Milletlerdir" şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Erdoğan: Nerede 3 milyar avro? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER