Erdoğan neyi kınadıysa daha beterini yaşattı

AKP iktidarı, 40-50 yıl önceki kuyrukları yeniden hortlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken “Bu CHP var ya, ah ah… Biz bunlardan neler çektik. Yağ kuyrukları, gazyağı kuyrukları, benzin kuyrukları. Bay Kemal siz kuyrukçusunuz” dedi. Ancak iktidar, eleştirdiği kuyrukların daha büyüğünü millete yaşattı.
YAĞ KUYRUĞU: Türkiye, yıllar sonra ‘yağ kuyruğuna' girdi. Dünya ayçiçek yağı üretiminde 6. sırada olmamıza rağmen iç tüketimi dahi karşılayamaz hale geldik. 6 ay önce 40 lira olan 5 litre ayçiçek yağının en düşük fiyatı 130 lira oldu. Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle önümüzdeki haftalarda yağ krizi yaşanacağı ve yeterli stok olmadığı iddiası market zincirlerin önünde uzun kuyruklara neden oldu. Bazı marketlerde yağ alabilmek için izdiham yaşandı. Birçok market 1 adet ile sınırlandırmasına rağmen raflar boşaldı.

HASTANE RANDEVUSU MUAYENE KUYRUĞU: AKP iktidarının en başarılı alan olarak gösterdiği sağlıkta geriye gidiş var. Birçok ilde şehir hastaneleri açılmasına rağmen hastalara aylar sonrasına muayene tarihi veriliyor. Hekim ve sağlık çalışanı eksikliği nedeniyle birçok hastanenin bazı birimleri hizmet veremiyor.
EKMEK KUYRUĞU: Buğday ve un fiyatlarına gelen zamlar ekmek fiyatlarını artırdı. Büyükşehirlerde, yüzlerce insan daha ucuz ekmek alabilmek için halk ekmek satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Artan yağ kuyrukları ve fiyatlardaki artış üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den açıklama geldi. Kirişçi
Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kemal Gülen
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.








