Erdoğan-Pence görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi bitti.

“Ben sadece Trump ile görüşürüm.”

Suriye'den askerlerini geri çekerek Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekât yapmasının önünü açtığı için yoğun eleştirilere maruz kalan Donald Trump yönetiminin heyeti Ankara'da temaslarına başladı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence, öğlen saatlerinde Türkiye'ye geldi. 

"GÖRÜŞMEYECEĞİM" DEDİĞİ PENCE İLE 1 SAAT 40 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Pence, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile birlikte Cumhurbaşkanlığı'nda Tayyip Erdoğan ile görüştü. 

Bugün Türkiye saati ile 15:40'ta başlayan görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Pence'in ziyareti kritik bir zamanda gerçekleşiyor. Türkiye'ye doğru yola çıktığı sıralarda ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "aptallık etme, gel anlaşalım" ifadelerini kullandığı mektup basına sızmıştı.

Trump'ın bu mektubu Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yaktığı yönündeki eleştirilere cevap olarak Kongre üyeleriyle paylaştığı belirtiliyor.

MÜEYYİDE KARARLARI PEŞ PEŞE GELİYOR

Kongre'de hem kendi partisi Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların eleştirilerine maruz kalan Trump yönetimi önceki gün Türkiye'ye yönelik bir dizi müeyyide uygulama kararı aldı, 

Trump, Pence'i görüşmeler için görevlendirdi. Pence başkanlığındaki heyette Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de yer alıyor.

<< Önceki Haber Erdoğan-Pence görüşmesi sona erdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER