Erdoğan Putin'le yakınlaştı ama...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 16 2016
Foreign Policy dergisi Rusya'nın AKP hükümetinin dini motifli silahlı radikal terör örgütlerine desteğini BMGK'ya getirdiğini öne sürdü

Rusya'nın, geçen hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kapalı bir toplantısında Türkiye'nin El Kaide ve bağlantılı gruplara verdiği desteği gündeme getirdiği iddia ediliyor.
Rusya ile Türkiye arasındaki "yumuşama" sürecine ve Erdoğan ile Putin görüşmesine rağmen, Rusya'nın Türkiye'yi kapalı kapılar ardından sıkıştırdığı ileri sürülüyor.
Foreign Policy'den (FP) Colum Lynch'in haberine göre, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçen haftaki bir kapalı toplantısında Türkiye'nin Suriye'ye silah ve "terörist" akışına izin vermeye devam ettiğini gündeme getirdi.
FP'ye konuşan üst düzey bir diplomat, toplantı boyunca Rusya'nın Türkiye'ye karşı "çok sert" bir tutum aldığını söyledi.
Bir başka diplomat da, Rusya'nın "eski argümanını tekrar ederek", Türkiye'nin Suriye'ye silah ve militan geçirmek isteyen aşırılıkçılar için hâlâ temel ülke olduğunu söylediğini kaydetti.
Çurkin'in toplantıda Türkiye ile beraber diğer BMGK üyelerini de sınırdan militan ve silah geçişi konusunda eleştirdiği belirtildi.
Çurkin, Suriye'deki "muhalefetin" ana destekçilerinden, bazı Esed karşıtı gruplardan desteğini çekmesini istedi.
Bir başka önemli iddiaya göre de, Çurkin bu toplantının arkasından Ankara'ya Kürtler konusunda da baskı yaptı. Kürtlerin Suriye'deki aşırılıkçı gruplara karşı mücadelesine Türkiye'nin muhalefetini yeniden değerlendirmesini talep eden Rus diplomat, BM arabuluculuğundaki barış görüşmelerine de Kürtlerin katılmasına onay verilmesini istedi.
Haberde Çurkin'in 9 Ağustos'ta yaptığı değerlendirme de hatırlatıldı. Çurkin, bu değerlendirmede, Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılmasını hâlâ desteklediklerini söylerken, "Türkiye, tartışmalara Kürtlerin de katılmasının Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü için önemli şeylerden bi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Teknik güncelleme duyurusu2.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!3.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur4.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?5.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü
6.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...7.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!8.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!9.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor10.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







