Erdoğan rejimi Almanya'dan 990 kişiyi istedi

Alman gazetelerinde yer alan habere göre AKP hükümeti 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar 990 kişinin iadesini talep etti. Federal Almanya hükümetinin Ankara'nın taleplerinin ne kadarına cevap verdiği ise açıklanmadı.

SHABER3.COM

Alman medyası, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine muhalif isimleri iade etmesi için Almanya'ya bine yakın dosya gönderdiğini kaydetti. 

Başta Die Welt gazetesi olmak üzere birçok gazetede yer alan haberde Türkiye’nin rejim muhalifleri için Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) aracılığı ile baskı yaptığına dikkati çekti. 

925 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Haberde, "Bugüne kadar Almanya hiçbir rejim muhalifini iade etmese de bu ülkede güvende değiller." ifadelerine yer verildi. 

Erdoğan rejiminin seçim yaklaşmasına rağmen yurt dışındaki uzun kolları çalışmaya devam ediyor.  15 Temmuz 2016'dan bu yana Ankara, Almanya’ya adli yardım kapsamında 990 kişi hakkında müracaatta bulunmuş. 

Bu dosyalardan 925'inde tutuklama talebi, 65'inde ise adreslerinin tespiti talebi yer aldı. 

Federal Almanya hükümetinin dosyalardan kaçına cevap verdiği bilinmiyor, fakat AKP hükümetinin faaliyetleri Alman Parlamentosu'nda (Bundestag) da gündeme geldi. 

SOL PARTİ'DEN HÜKÜMETE SORDU

Sol Parti (Die Linke) Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen hükümete soru önergesi verdi. 

"Erdoğan rejimi, Interpol'ün adli yardım ve iadesi taleplerini yerine getirerek yurt dışında bile politik eleştirileri büyük ölçüde kovuşturmaya çalışıyor." dedi.

Dağdelen ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Almanya’da faaliyetlerinin de ortaya çıkarılmasını istedi. 

<< Önceki Haber Erdoğan rejimi Almanya'dan 990 kişiyi istedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER