Erdoğan'dan Ahmet Hakan için 'ama'lı açıklama
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 4 2015
Paylaş
X Post
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını eleştirerek, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımların bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Rusya şu anda çok ciddi bir yanlışın içerisinde" dedi. Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak hedef gösteren yazılardan bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım" dedi.
Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya'nın, Suriye'deki operasyonlarını değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:
"Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine gerek Moskova'da, gerekse birkaç gün önce telefon görüşmesinde de ifade ettim. Rusya şu anda çok ciddi bir yanlışın içerisinde. Bu, bölgede kendisini yalnızlığa götürecek bir adımın işareti olabilir. Altını çizerek söylüyorum; Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bunu yapıyor olması bizi ciddi manada üzmektedir, tedirgin etmektedir. Aramızdaki ikili ilişkiler malumdur ve Suriye'yle 911 km sınırı olan biziz. Rusya'nın Suriye'yle bu tür bir durumu söz konusu değil. Peki, o zaman Rusya burada neyi gerçekleştirmenin gayreti içerisindedir? Suriye rejimi böyle bir talepte bir bulunduğu için bunu yapıyormuş. Her rejimin talebine her ülkenin uyması diye bir şey söz konusu değildir. Bunu sizler siyasi bir karar olarak uygun görürseniz yaparsınız, uygun görmezseniz yapmazsınız. Atılan adımlar hayra alamet değildir. Rusya şu anda İran, Irak ve Suriye ile işbirliği sonucu böyle bir adım atmıştır. Biz de tüm bu değerlendirmelerimizi yapıyoruz ve bu konudaki hassasiyetlerimizi bundan sonraki süreçte çok daha farklı biçimde ele alacağız."
"BUNLARA SİLAH DESTEĞİ VERENLER, ULUSLARARASI TERÖRE DESTEK VERİYOR"
Erdoğan, kendine göre PYD v
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Epstein dosyasında büyük firar: Sansürlü belgeleri deşifre eden yeni site2.Kaçarken yakayı ele verdi: Ukrayna'da 100 milyon dolarlık skandalın kilit ismi gözaltında3.Asya ülkeleri ambargosu: Dünyanın en güçlü pasaportları Uzak Doğu'dan4.Almanya'da tren ve garlarda bine yakın bıçaklı saldırı5.MHP Lideri Bahçeli 'Yeraltı' dizisini beğendi: Başrol oyuncusuna özel hediye teklifi
6.Gelsenkirchen'den sonra şimdi de Stuhr: Almanya'da banka kasalarını patlatıp gizemli sıvı bıraktılar7.Bahçeli’nin 'örnek' dediği dizide skandal sahneler: İşkence ve asit kuyuları8.Ekrem İmamoğlu’nun ‘diploma’ davası ertelendi: “Sıçan gibi kaçacaklar”9.Artan maliyetler mutfakları yaktı: 12 Michelin yıldızlı restoran faaliyetlerini durdurdu10.Ertuğrul Günay’dan infaz uyarısı: Adalet ayrım yaparsa kardeşlik kalmaz

ARİF ASALIOĞLU

KEMAL GÜLEN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Epstein dosyasında büyük firar: Sansürlü belgeleri...

Kaçarken yakayı ele verdi: Ukrayna'da 100 milyon d...

Asya ülkeleri ambargosu: Dünyanın en güçlü pasapor...

Almanya'da tren ve garlarda bine yakın bıçaklı sal...

MHP Lideri Bahçeli 'Yeraltı' dizisini beğendi: Baş...







