Erdoğan: Saat 17.00'da Obama ile görüşeceğim

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Şubat 19 2016
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada bugün saat 17.00'da ABD Başkanı Obama ile bir görüşme yapacağını söyledi. Erdoğan, "Biraz sonra Obama ile yapacağımız görüşmede de bunları paylaşacağım. Bu örgütlere yaptıkları silah desteklerinin 'bakın nerede, nasıl patladığını artık lütfen görün'; kendilerine bunu söyleyeceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada bugün saat 17.00'da ABD Başkanı Obama ile bir görüşme yapacağını söyledi. Erdoğan, "Biraz sonra Obama ile yapacağımız görüşmede de bunları paylaşacağım. Bu örgütlere yaptıkları silah desteklerinin 'bakın nerede, nasıl patladığını artık lütfen görün'; kendilerine bunu söyleyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da kıldığı Cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Beni Kirby'e muhatap ederseniz o yanlış olur. Ben biraz sonra saat 17.00'da Oabama ile görüşmem olacak. O görüşmede bunları değerlendireceğiz. Sözcü'nün bu açıklamalarının herhangi bir getirisi götürüsü yoktur. Bir defa Amerika başta olmak üzere zaten bu konularla ilgili siz belgeleri, bilgileri hep aktardık. Ama ne dediler… Biliyorsunuz Kerry Sayın Çavuşoğlu'nu aradı ve YPG'nin yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanımız ile paylaştı. Bazı şeyleri şu anda anlamaya başladılar gibi geliyor bana. Biraz sonra Obama ile yapacağımız görüşmede de bunları paylaşacağım. Bu örgütlere yaptıkları silah desteklerinin bakın nerede, nasıl patladığını artık lütfen görün. Kendilerine bunu söyleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

'3 UÇAK SİLAH GELDİ, YARISI DAİŞ'E YARISI DA PYD'YE GİTTİ'

Obama ile aylar önce yaptıkları görüşmede sorunları dile getirdiğini anlatan Erdoğan, "Bizim görüşmemizden sonra 3 uçak dolusu silah geldi. O silahların yarısı DAİŞ'e gitti, yarısı da PYD'ye gitmişti. Bütün o silahlar oradaki siviller için patladı. O insanların ölümüne neden oldu. Burada kimse kendini temize çıkarabilir mi? Gerçek ortada. Şu anda Rusya'da aynı şeye ortak oldu. Rusya şu anda oradaki katil rejimle, Esed ile beraber hareket ediyor. PYD ile YPG ile hareket ediyor, onlara alan açıyor. Açtığı o alana bütün o PYD'lileri, YPG'lileri yerleştirmek sureti ile bizim güneyimizde bir koridor oluşturmanın gayreti içindeler. Tabi biz

Bu haberler de ilginizi çekebilir