'Erdoğan, saldırıları siyasi puan toplamak için kullandı'

Yeni Zelanda’da Müslümanların camide sosyal medyadan canlı yayınla katledilmesi şoke etkisi yaratırken provokatif karşı söylemler tartışma konusu.

SHABER3.COM

Yeni Zelanda lideri, ülkesindeki tüm Müslümanları kucaklayarak tam bir dayanışma sergiliyor. Saldırı üzerinden oy  devşirme planlamakla suçlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Batı medyasının gündeminde.

İngiliz Times gazetesinin eleştirel başyazının ardından Economist'ten de benzer bir yazı geldi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Economist, "Erdoğan saldırıları siyasi puan toplamak ve muhafazakâr tabanını canlandırmak için kullandı" yorumunu yapıyor.

Economist'teki yazıda, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in izlediği çizgi ile Erdoğan'ın açıklamaları kıyaslanıyor ve "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıdan küresel İslamofobiyi sorumlu tutmakta siyasi fayda görüyor" deniyor ve ekleniyor:

"Ardern, katledilen Müslümanların Yeni Zelanda'yı -'bizi'- temsil ettiğini, saldırganın nefret ideolojisinin ülkede yeri olmadığını vurgulamak için herşeyi yaptı. O yüzden, 20 Mart'ta Dışişleri Bakanı Winston Peters'ı nüfusunun çoğu Müslüman olan ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara 'karşı çıkmak' için Türkiye'ye gönderdiğini açıklamak zorunda kalması tuhaf bir durum."

Erdoğan'ın saldırıları siyasi puan toplamak için kullandığı tezini savunan dergi, Erdoğan'ın mitngler yaptığı konuşmalardan alıntılar yapıyor:

"18 Mart günü verdiği bir mülakatta (Erdoğan) Batı'yı, Christchurch katilinin internete koyduğu, Türklerin Avrupa'dan sürülmesi ve Erdoğan'ın öldürülmesi çağrılarını da içeren manifestosunu hazırlamakla suçlayacak kadar ileri gitti. 'Bunun arkasında çok ciddi bir grup var. Yoksa Batı neden sessiz kalıyor? Kurdular, hazırladılar ve eline verdiler' dedi."

Öte yandan cuma günü İstanbul'da temaslarda bulunan Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Atatürk'ün uzlaşmacı tavırlarını örnek gösteren açıklamalar yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde iki ülke arasında gerilime neden olan katliam görüntülerini bir kez daha izletti.
<< Önceki Haber 'Erdoğan, saldırıları siyasi puan toplamak için kullandı' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER