Erdoğan: Terörün ekonomik gelişmemize zarar vermesine izin vermeyeceğiz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgemizde birtakım sorunların yaşandığı, bunların olumsuz yansımalarının ülkemizde de hissedildiği elbette bir gerçektir. Ancak bunlar, Türkiye'nin hedefleri doğrultusundaki yürüyüşünü ve kararlılığını hiçbir şekilde engelleyemez. Terörün demokrasimize, kamu düzenimize ve ekonomik gelişmemize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki Andrew Mellon Auditorium'da düzenlenen DEİK - Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gala yemeğinde, Türk ve Amerikan iş dünyası temsilcilerine hitap etti. Türkiye'nin hızlı büyüyen ve öncelikli pazar diye tanımlanan bir ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Hükümetimiz de bu konuda çok ciddi gayret gösteriyor. Ancak Amerikalı yatırımcıların Türkiye'ye bakışlarında biraz ürkek davrandıklarını görüyorum. Sizlerden, Türkiye'nin sunduğu avantajları öncelikle kendi ekonomik menfaatleriniz açısından doğru şekilde değerlendirmelerinizi bekliyorum" diye konuştu.

"ÜLKEMİZE YATIRIM YAPIP DA PİŞMAN OLAN YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; "Bugüne kadar ülkemize yatırım yapıp da pişman olan, hukuka aykırı uygulamalara maruz kalan, kazandığı parayı istediği gibi tasarruf etmekte zorlanan hiçbir iş adamı yoktur veyahut parası Türkiye'de kalan yoktur. Ama dünyanın değişik yerlerinde parasını hala yatırım yaptığı ülkeden çekemeyen çok iş adamlarını biliyorum. Bölgemizde birtakım sorunların yaşandığı, bunların olumsuz yansımalarının ülkemizde de hissedildiği elbette bir gerçektir. Ancak bunlar, Türkiye'nin hedefleri doğrultusundaki yürüyüşünü ve kararlılığını hiçbir şekilde engelleyemez. Terörün demokrasimize, kamu düzenimize ve ekonomik gelişmemize zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz. Her alanda reform programları devam ediyor. Amacımız beraber iş yapmak, beraber kazanmak, istihdam oluşturmak ve refahın gelişimine katkı sağlamaktır."

TRANSATLANTİK TİCARET VE YATIRIM ORTAKLIĞI ANLAŞMASI

ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasına değinen Erdoğan, "Anlaşma sadece ekonomik büyümeyi canlandırmayı içermiyor. Bu anlaşma ABD ve AB arasındaki ilişkilerin her alanda derinleştirilmesi için de bir vesile olarak görülüyor. Ticaretin kurallarını, üretim ve ürün standartlarını yeniden belirleyecek olan bu süreç, bir ticaret anlaşmasının çok ötesinde küresel anlamlar taşımaktadır. Ülkemizin bu anlaşmanın dışında bırakılmasını istemiyoruz. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında var olan Gümrük Birliği nedeniyle bu anlaşmanın ülkemizin ekonomisi üzerinde ciddi sonuçları ortaya çıkacaktır. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle ABD menşeli ürünler, AB piyasası üzerinden ülkemize serbest girebilecektir. Buna karşılık Türk menşeli ürünler aynı ayrıcalıktan yararlanamayacaktır. Ülkemizin böyle bir haksızlığa uğramasını önlemek için AB ile paralel şekilde ABD ile bir serbest ticaret anlaşması akdetmek veya bu anlaşmaya katılmak arzusundayız" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Terörün ekonomik gelişmemize zarar vermesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER