Erdoğan: Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol aldığını söylüyorlar, çok ayıp


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başkanı Putin'in Türkiye'nin IŞİD'den petrol satın aldığı yönündeki iddialarına tepki gösterdi. "DAEŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp, yazıklar olsun" diyen Erdoğan, "DAEŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen muhtarlarla 15. kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Muhtarlar toplantısının tüm dünya tarafından dikkatle takip edildiğini kaydeden Erdoğan, Suriye için 'asli meselemizdir' değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, "Suriye meselesine diğer ülkelerin yaklaşımı ile bizim yaklaşımımız arasında çok derin farklar vardır. Biz, Suriye'ye bakınca sadece Türkmen'i ile Arab'ı ile Sünni'si ile Alevi'si ile diğer tüm toplum kesimleri ile binlerce yıldır birlikte yaşadığımız, yüz yıldır sınırlarımız ayrı olsa da gönüllerimiz bir olan insanları görüyoruz. Suriye'ye atılan her bombanın yol açtığı tahribatı, yıkımı kendi yüreğimizde hissediyoruz." dedi.

'AFGANİSTAN'DA OYNANAN SENARYO IRAK VE SURİYE'DE TEDAVÜLE SOKULDU'

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın başkaları için 'bataklık' olabileceğini ancak Türkiye için bin yıllık hatıraların bulunduğu ayrılmaz yerler olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Biz sipariş üzere mücadele vermiyoruz. Daha önce Afganistan'da oynanan bir senaryonun şimdi farklı bir isimle Irak ve Suriye'de tedavüle sokulduğunu biliyoruz. DAEŞ adı altında hayata geçirilen projenin tüm dünyada Müslümanlara yönelik ayrımcı, ırkçı ve İslamofobik bir kampanyanın aracı haline dönüştürülmeye çalışıldığının farkındayız. Suriye'ye güya DAEŞ'le mücadele adı altında askeri güç taşıyan ama bugüne kadar DAEŞ'e neredeyse hiçbir zarar vermeden sadece rejime karşı mücadele eden ılımlı grupları hedef alanların gayesi ortadadır."

'NE İÇERDEN NE DIŞARDAN, KİMSENİN BİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMA HAKKI YOK'

DAEŞ meselesinin açıkça ortaya çıkması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Şunu tüm samimiyetli ifade etmek isterim ki DAEŞ denen örgütle Türkiye'den başka ciddi olarak mücadele eden ülke neredeyse yoktur. Türkiye, bu örgütü 2005 yılında eski isimleriyle terör örgütü olarak tanımıştır." dedi.

Türkiye'nin terör örgütü olarak değerlendirdiği bu yapı ile mücadele ettiğini ifade eden Erdoğan, şunları ekledi: "Kimsenin ülkemizin DAEŞ ile mücadelesini tartışma konusu yapma, bu konuda bizi töhmet altında bırakma hakkı yoktur. İster içerden, ister dışardan. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurun başkanı olarak, cumhurbaşkanı olarak başbakanlığım döneminde de bunu söyledim, şimdi de bunu söylüyorum. Biz bu konuda en çok zarar gören ülkeyiz."

'KİMSE BİZİ VE DÜNYAYI ALDATMASIN'

Niğde, Şanlıurfa, Ankara ve Diyarbakır gibi DAEŞ saldırılarında 140 vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Erdoğan, 3 bin DAEŞ üyesinin gözaltına alındığını anlattı. 2 bin 600 kişinin sınır dışı edildiğini söyleyen Erdoğan, terör örgütünün gelir kaynakları ile de yoğun bir mücadele verildiğini belirtti. Erdoğan, "Dünya medyasına sesleniyorum; Lazkiye ve Lazkiye'nin kuzeyi Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede DAEŞ yoktur. Kimse bizi ve dünyayı aldatmasın. Burada uçaklarla yapılan bombardımanlar neticesinde şu ana kadar bir buçuk ay içerisinde 300'ü aşkın Bayırbucak Türkmeni ölmüştür." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN RUSYA'YA: KUSURA BAKMAYIN, DAEŞ'LE MÜCADELE FALAN ETTİĞİNİZ YOK

Erdoğan, "Ne diyorlar dünyaya 'biz DAEŞ'le mücadele ediyoruz'. Kusura bakmayın. DAEŞ'le mücadele falan ettiğiniz yok. Siz, sadece Lazkiye'nin kuzeyini boşaltmak için rejimle ele ele oradaki maalesef Türkmen kardeşlerimizi, Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz. DAEŞ'le mücadele adı altında ülkede faaliyet gösteren diğer terör örgütlerini destekleme yanlışına düşenler de var. DAEŞ'in en büyük destekçisi Esed rejimidir." sözlerini kaydetti.

'ÇOK AYIP, YAZIKLAR OLSUN'

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şimdi diyorlar ki DAEŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp, yazıklar olsun. Türkiye şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu noktadaki en büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. DAEŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e. Destek verdiğiniz Esed ile bunları konuşun. Para kaynağı da belli zaten. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAEŞ'in hem silah hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilk bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır. Onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır."

Erdoğan, DAEŞ'in en büyük zararı İslam'a verdiğini ancak Esed rejiminin de DAEŞ'ten geri kalmadığını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol aldığını söylüyorlar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER