'Erdoğan ülkeyi yönetmenin akıldan geçtiğini 1980'lerde çoktan kavramıştı'


AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doğum günü kutlaması, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi'nde yapıldı. Burada konuşan İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Besli, AK Parti'nin Millî Görüş'ten geldiğini ve gençlerinin 1980'lerde sokağa çıkmadığını belirtti. Besli, "Azlar mıydı? Hayır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi yönetmenin siyasetten ve akıldan geçtiğini çoktan kavramıştı. Onun için sokağa çıkıp mermi atmakla, taş atmakla bu işin olmayacağını arkadaşlara çoktan anlatmaya başlamıştı. Gençler nasıl davranmalı, ne yapmalı derken bir kere geçenlerde İstanbul Gençlik Kolları'ndan, Anayasa değişikliğiyle ilgili bir şey gelmiş. Diyor ki, 'Anayasa istiyoruz, kavga istemiyoruz.' Dedim, başkan bunu koyma. Gençlik kolları böyle bir şey demez yani. Genç kavga ister abi gerektiğinde. Kimse kusura bakmasın, genç gerektiğinde kavga edecek. Yaşı gibi davranacak." dedi.

"Neden siyaset yapıyorsun?" diye sorduklarında verdiği cevabı da aktaran İl Başkan Yardımcısı Besli, "İki tane oğlum var, ellerinizden öper. Eğer AK Parti iktidar olmazsa, Ahmet Davutoğlu başbakan olmazsa veya Cumhurbaşkanımız başımızda olmazsa bence iki ihtimal var. Benim oğulların gerçek Müslüman gibi yaşamayacaklar ki bu beni kahreder. Gerçek Müslüman gibi yaşayacaklar ve eziyet görecekler. Bunun için hepimiz bu işin içinde olmalı, elimizi taşın altına koymalı. Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 yaşında yaptığını yapmak zorundayız." dedi. Ömer Faruk Besli, derin devletin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı siyasete girmemesi yönünde tehdit ettiğini de söyledi.

Doğum günü kutlamasında, ADÜ Camisi İmam Hatibi Muhammet Aydın Kur'ân okudu. Ayrıca şiirler seslendirildi. Daha sonra üzerinde Erdoğan ve Davutoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu pasta, protokol üyelerinin katılımıyla kesildi. Kutlama programına AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız ve diğer partililer katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Erdoğan ülkeyi yönetmenin akıldan geçtiğini 1980'lerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER