Erdoğan ve Gül'ü yakından tanıyan isimden olay çıkış

Ünlü İslam düşünürü Seyyid Hüseyin Nasr, Suriye'de yaşananlarla ilgili sorumlu gördüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sert çıktı.

Erdoğan ve Gül'ü yakından tanıyan isimden olay çıkış

Michigan Üniversitesi Dijital İslami Çalışmalar Müfredatı açılış töreninde konuşan ünlü akademisyen, Erdoğan ve Gül'e hitaben "Neden bunca katilin Türkiye'den Suriye'ye geçmesine izin veriyorsunuz?" diye sordu. Nasr, Ortadoğu'da yaşanan krizde ana sorumlunun Müslümanlar olduğunun altını çizdi.

ERDOĞAN, BENİM ARKADAŞIM

AK Parti'nin üst düzey pek çok ismiyle kişisel dostluğu bulunan Nasr konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Suriye'deki durumla ilgili Türkiye'ye bakın. Türkiye çok suçlu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan benim arkadaşımdır. Birçok kereler Türkiye'ye gittim. Kendisi hapisteyken benim kitaplarımı okudu. Aynı şekilde bir önceki Cumhurbaşkanı Gül de öyle. Onlara bu kadar yakınım. Fakat siz ne yapıyorsunuz? Nerede sizin İslami karakteriniz? Neden bu katillerin Türkiye'den geçerek Suriye'ye gitmesine izin veriyorsunuz?."

Müslümanların Batı'dan önce eleştiri oklarını kendisine çevirmesi gerektiğine işaret eden Nasr, "Amerika'yı, İsrail'i, İngiltere'yi ve diğerlerini eleştirmeden önce kendimizi eleştirmeliyiz. Hepsinden öte kendimize karşı dürüst olmalıyız. Bunu yapabildiğimiz zaman tüm bu vahşet sona erecek. Televizyon önünde kafa kesen Ahmet ve Hasan isminde insanlar ortadan kalktığı zaman Spencer (İslam düşmanı yazar) ve onun gibi kişiler Amerika'da bir gecede ortadan kaybolur." ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU VE KALIN'I DA YAKINDAN TANIYOR

Dünyanın en etkili 50 Müslümanı arasında gösterilen Nasr'ın AK Parti üst yönetimiyle yakın ilişkileri bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın doktora danışmanlığını yapan Nasr'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tanışıklığı da öğrencilik yıllarına dayanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hapishane günlerinde kitaplarını okuduğunu söyleyen Nasr'ın, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de yakın ilişkisi bulunuyor.

Doktorasını Harvard Üniversitesi'nde tamamlayan Seyyid Hüseyin Nasr, 1984 yılından bu yana George Washington Üniversitesi'nde dersler veriyor. Ünlü bilim adamı, İran İslam Devrimi öncesinde Tahran Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapıyordu.

82 yaşındaki Seyyid Hüseyin Nasr'ın 50'den fazla kitabı, 500'ü aşkın bilimsel makalesi bulunuyor.
<< Önceki Haber Erdoğan ve Gül'ü yakından tanıyan isimden olay çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER