Erdoğan 'yılın hekimi' ödülü vermişti; Bir yıldır ne nöbet tutmuş, ne hasta bakmış
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 17 2022
Adana’da görevli doktor Alim Çökük, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilen ödülle “Yılın Hekimi” seçildi. Ancak acilde “sözleşmeli hekim” olarak görünen Çökük’ün, yaklaşık bir yıldır nöbet tutmadığı, hasta dahi bakmadığı ortaya çıktı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde Türkiye’nin 81 ilinden hekim ve sağlık çalışanlarına ödüller verdi.
Adana’dan etkinliğe katılarak “Yılın Hekimi” ödülünü alan isim ise Seyhan Devlet Hastanesi’nin acil servisinde sözleşmeli hekim olarak çalışan Dr. Alim Çökük oldu.
BİR YILDIR HİÇ HASTA BAKMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Ancak Çökük’ün neredeyse bir yıldır “hiç hasta bakmadığı”, hastane başhekim yardımcısı tarafından açılan kayıtlarla “hasta bakmış gibi gösterildiği” öğrenildi. Acil tıp uzmanı olarak görev yapan Çökük’ün isminin 2021 Şubat’tan bu yana servisin nöbet tutanaklarında da yer almadığı görüldü.
Çökük’ün “yaklaşık bir yıldır hiç hasta bakmadığı” belirtilirken, bu durumun “acilde görev yapan diğer sağlık çalışanlarının iş yükünü artırdığı, Covid-19 servisinde hasta bakması gerekirken, bu görevini hiç yerine getirmediği” vurgulandı.
ÇÖKÜK AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI
Çökük’e, “filyasyon koordinatörü” sıfatı verildiği ve bu yolla uymak zorunda olduğu mevzuata karşın asıl görev yerinde hizmet vermediği belirtildi.
Cumhuriyet gazetesinin ulaştığı doktor Alim Çökük, konuyla ilgili bir değerlendirme yapmak istemediğini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


