Erdoğan: Yitik, kaybedildiği yerde aranır


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül törenine katıldı. Erdoğan, "'Yitik, kaybedildiği yerde aranır' diye bizim güzel bir sözümüz vardır. Biz bilimdeki, kültürdeki, sağlıktaki liderliğimizi son olarak bu coğrafyada kaybetmiştik. İnşallah yine burada ayağa kaldıracağız." dedi.

2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sahiplerine teslim edildi. Erdoğan, Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerini Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Zulfiqar Ali Bhutta ve Mehmet Genç'e verdi. Erdoğan, "'Yitik, kaybedildiği yerde aranır' diye bizim güzel bir sözümüz vardır. Biz bilimdeki, kültürdeki, sağlıktaki liderliğimizi son olarak bu coğrafyada kaybetmiştik. İnşallah yine burada ayağa kaldıracağız." diye konuştu.

Başarının inanmak ve çok çalışmanın tabii bir neticesi olduğunu kaydeden Erdoğan, buna en güzel örneğinin 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar olduğunu kaydetti.

Gelinen yerin yeterli olmadığını temponun sürekli artırılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, 2023 hedefinin sadece 'bir ara durak' olduğunu anlattı. Türkiye'nin sosyal ve beşeri bilimlerde dünyanın en başarılı bilim insanlarına ev sahipliği yapması gerektiği üzerinde duran Recep Tayyip Erdoğan, bilim insanlarından daha iddialı çalışmalar beklediğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Yitik, kaybedildiği yerde aranır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER