Erdoğan'a 5 ayda 23 başdanışman
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 14 2016
Hürriyet Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan, yeni danışmanları analiz etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun büyük bölümünde yanında olan A Takımı’nı hemen herkes bilir. Zaman zaman yeni isimler gelse de bu kadro ‘demirbaş’ olarak tanınıyor. Bu grupta Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Basın Müşaviri Lütfüllah Göktaş ile Mustafa Varank, Aydın Ünal, Mücahit Arslan ve Yiğit Bulut gibi isimler yer alıyor. Bugünlerde Beştepe’de A Takımı’nın yanına yeni bir ekip de yerleşmeye başladı. Başdanışmanlar Koridoru, o ekibin taşınmasıyla hareketlendi. Son 5 ayda başdanışman kadrosu 23’e ulaştı. Bunların 15’i eski AK Parti milletvekili.
İlk dikkat çekici isim Şükrü Karatepe. Kayseri’nin eski Büyükşehir Belediye Başkanı. O dönemde icraat ve açıklamalarıyla sık sık tartışma konusu olmuştu. Eski gazete sahibi gazeteci, köşe yazarı İlnur Çevik de son günlerde danışman kadrosuna geçen sürpriz isimlerden biri. Çevik’in Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin aktörleriyle yakın diyaloğu bilinen bir isim. Çevik, 1990’lı yıllarda Süleyman Demirel’e de danışmanlık yapmıştı. Ayrıca Prof. Necmettin Erbakan’a da yakın bir isimdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde yakın çalıştığı Maksut Serim’i de başdanışmanları ekibine dahil etti. Serim, 12 yıl Başbakanlık Örtülü Ödenek Başkanlığı yaptıktan sonra şimdi de Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödeneğini yönetecek.
Başdanışmanlar koridorunda yerleşme telaşı yaşanırken, bu konuda en rahat isim Burhan Kuzu Hoca. Hem milletvekili hem danışman olan tek isim o. Kuzu, fiilen bu görevi yürütüyor, yani resmi kadroda görünmüyor. Anayasa uzmanı ve başkanlık sisteminin kuvvetli savunucusu Kuzu’nun hemen ardından 7 Haziran’da Kars milletvekili olan Mehmet Uçum’u hatırlatmak lazım. Uçum, 1 Kasım seçimlerinde aday olmadı, ancak Beştepe’nin “hukukçu’ başdanışmanları arasına katıldı. Uçum’un, Başkanlık sistemi konusundaki çalışmalarda koordinasyon görevini yürütmesi bekleniyor. Kuzu ve Uçum dışında, eski Ordu milletvekili İhsan Şener, esk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


