Erdoğan'a cevap geldi: 'Peygamber mağaranın içindeydi, sen uçağın içinde değildin!'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki çeken sözleri ile ilgili "İnsan utanır kendisini peygamberle kıyaslamaya" ifadelerini kullandı.

Erdoğan kendisini Hz.Muhammed'e benzetti!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirerek, 'Peygamber mağaranın içindeydi, sen uçağın içinde değildin. Peygamberle senin aranda ne benzerlik kurmaya çalışıyorsun. Peygamberliğini mi ilan edeceksin yoksa. İnsan utanır kendisini peygamberle bir kıyaslamaya' dedi.

Muharrem İnce, İzmit Anıtpark Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. İnce meydanlarda anayasanın konuşulmadığını belirterek, "Bir tartışma var bugünlerde. Sayın cumhurbaşkanı diyor ki 15 Temmuz gecesi neredeydin. O tankın üstüne niye çıkmadın diyor. Sen bırak tankı, sen bir beygirin üstüne çıkamadın. Tankın üstüne niye sahip çıktın. Beygirin üzerine çıkamayan tankın üzerine niye çıkamadın diye soru soramaz. İlla böyle bir soru soracaksan Binali Yıldırım'a sor, 15 Temmuz gecesi hangi tünelde saklanmış. İş artık ayağa düştü. Meydanlara gelip anayasa konuşan yok. 1. madde 2. madde 3. madde şu diyen yok. Ben bu anayasa paketini 50-60 kere 100 kere okudum. Bunun içinde emekliye, öğrenciye, ev kadınına, ekonomi var mı, terörle mücadeleye bir şey var mı Hiçbir şey yok. Sana bana yok. Tek bir kişiye ayarlanmış. Bir kişiye hazırlanmış sistem bu. Terörle mücadele yok ama şehitler son bulacakmış. Bu 18 maddenin iki maddesi hemen yürürlüğe girecek. Diğer 16 maddeler 2019 da yürürlüğe girecek. Yani devletin bekası diyorlardı ya o Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, demek ki Devlet Bahçeli'nin bekasıymış, onun koltuğuymuş demek ki" dedi.

SENİN MAAŞ HARAM, AL SANA FETVA

Hayrettin Karaman'ın 'Evet demek farzdır' açıklamasını eleştiren İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devletin parası, devletin uçakları, devletin örtülü ödeneği, devletin TRT'si ile her tarafı süslemişler. TRT de hayır diyenler yok, hep evet diyenler var. Bugün fetvacı bulmuşlar fetvacı. Hayrettin Karaman şöyle bir şey demiş 'Evet demek farzdır' demiş. Bir de ilahiyat profesörü olacaksın. Farz Allah'ın emri, Allah'ın siyasetle ne işi olabilir. Biz anayasa siyaset konuşuyoruz. Sen ille fetva istiyorsan beleşten Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine atandın, oradan yüklü miktarda cukka alıyorsun. O banka sisteminde faiz var faiz. Senin maaş haram ona göre, al sana fetva. İlla fetva istiyorsan al sana fetva. Ey Diyanet senin şu Recep Tayyip Erdoğan'a bir fetvan yok mu Bu milletin vergileriyle propaganda yapamazsın, devletin uçağıyla gezip evet propagandası yapamazsın diyecek bir diyanet yok mu Ey Diyanet İşleri Başkanlığı, ey Mehmet Görmez gör bunu. Korkuyor mu acaba Erdoğan'dan. Bir taraftan Allah korkusu, bir taraftan Tayyip Erdoğan korkusu seç bakalım Mehmet Görmez hangisinden fazla korkuyorsun"

PEYGAMBERLİĞİNİ Mİ İLAN EDECEKSİN

Yolda afişler gördüğünü söyleyen İnce, "Afişler de 'Ezan için evet' diyor. Utanmazlığı görüyor musun. Hayır çıkarsa ezanlar susacak mı Utanmadan yazmışlar orada yolda 'Tek bayrak için evet'. Hayır çıkarsa çift bayrak mı olacak. Siz bizi kendinizle mi karıştırdınız. Ankara göbeğine astığınız Barzani bayrağını unuttunuz mu. Dün artık tavan yaptı. Peygamber Efendimizi diyor, hani mağarada örümcek ağ örmüştü bulamadılar diyor. Bir Hazreti Peygamber mağarada, sen 185 milyon dolarlık uçaktasın arada bayağı fark var. Peygamber mağaranın içindeydi, sen uçağın içinde değildin. Peygamberle senin aranda ne benzerlik kurmaya çalışıyorsun. Peygamberliğini mi ilan edeceksin yoksa. Böyle bir saçmalık olabilir mi Gerçekten şaşkınım. Türkiye'de bu kadar siyaset meydanında dini duygularının, kutsal kitabın, Allah'ın, ezanın siyaset meydanında olmamalı. Şaşırdılar artık, ne yapacağını şaşırdılar. İnsan utanır kendisini peygamberle bir kıyaslamaya" diye konuştu.
<< Önceki Haber Erdoğan'a cevap geldi: 'Peygamber mağaranın içindeydi,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER