Erdoğan'a hakaret davasında beraat çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 14 2015
Paylaş
X Post
Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan kişiler beraat eti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ziyaret ettiği Denizli'de, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan 23 sanığın tamamı bu suçtan beraat etti. Sadece sanıklardan birine 'görevli polis memuruna direnmek' ve 'yaralama' suçundan hapis cezası verildi, o da paraya çevrildi.
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Mart 2014 tarihinde Denizli'yi ziyaretinde, kendisini protesto eden 23 kişi hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Ender Gürboğa, Ferhat Dindaroğlu, Hakan Aydın, Oğuzhan Köseli, Zeynep Kepez, Uğurcan Eri, Burak Yılmaz, Kamil Doğan, Murat Sarıkuş, Kazım Erkil Kandemir, Muhammet Alkış, Koray Samet Akkuş, Emrah Deniz Arslan, Ayşe Turan, Başaran Aslan, Harun Maktay, Hasan Gökdemir, Rafiye Ezgi Kaya, Selçuk Çelik, Yılmaz Erdem, Uğur Kurnaz, Salih Gümüşer ve Burak Yılmaz; Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Recep Tayyip Erdoğan ve polis memuru Hakan Vardar'ın şikayetçi olduğu davada, delil ve ifadeleri değerlendiren mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı suçların yasal unsuru oluşmadığından ayrı ayrı beraatine karar verdi. Sadece sanıklardan Salih Gümüşer'e, polis memuru Hakan Vardar'a yönelik müessir fiil eylemi sabit görülerek 11 ay 20 gün, 'memura direnme' suçundan da 5 ay hapis cezası verildi. Her iki ceza da, para cezasına çevrildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kiev’de silahlı saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı2.İstanbul Yarı Maratonu kazananları belli oldu: Kenyalı ikizler zirvede; Ali Kaya Türkiye şampiyonu oldu3.Dünyanın en sağlıklı sebzesi seçildi: Yol kenarında yetişiyor, faydaları saymakla bitmiyor4.Evdeki güç mücadelesi: Çocuk, ekran ve ebeveyn5.CHP'li belediye başkanının evine molotofla saldırmıştı: Polisten kaçarken çatıdan düşüp öldü
6.Türkiye'de de satılan bebek maması markasında fare zehri çıktı7.Gülistan Doku soruşturmasında organize çete hangi delilleri nasıl yok etti?8.İran'a yeni tehdit: Anlaşmayı kabul etmezlerse bütün elektrik santralleri ve köprüleri vuracağız9.Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlunun ifadesi ortaya çıktı10.Lavrov: ABD, İran operasyonuyla Hürmüz Boğazı üzerinden petrol akışını kontrol altına almak istiyor

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kiev’de silahlı saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti,...

İstanbul Yarı Maratonu kazananları belli oldu: Ken...

Dünyanın en sağlıklı sebzesi seçildi: Yol kenarınd...

Evdeki güç mücadelesi: Çocuk, ekran ve ebeveyn

CHP'li belediye başkanının evine molotofla saldırm...







