Erdoğan'a İtalya ziyaretinde şok: 'İmamoğlu, hapiste bile Erdoğan’ı yenecek güçte'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 29 2025
Paylaş
X Post
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin daveti üzerine Türkiye- İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti. Erdoğan’ın İtalya’ya gittiği gün, ülkenin en büyük gazetesinin manşeti dikkatleri çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye- İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya’ın başkenti Roma’ya gitti. Erdoğan’ın İtalya’ya gittiği gün, ülkenin en büyük gazetelerinden Corriere Della Sera, çarpıcı bir manşetle çıktı.
“İMAMOĞLU HAPİSTE BİLE ERDOĞAN’I YENEBİLECEK GÜÇTE”
Halktv'de yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in röportaj verdiği Corriere Della Sera, Erdoğan’ın İtalya’ya geldiği gün "İmamoğlu, hapiste bile Erdoğan’ı yenecek güçte." ifadesini manşetine taşıdı. Özgür Özel’in röportajını yayımlayan gazete, "Erdoğan Türkiye'de bir demokrasi olduğunu ve gerici bir dönüşün yaşanmadığını söyleyecektir. Politikacıları ve İtalyan halkını buna inandırabilirse, o zaman Pisa Kulesi'nin düz olduğunu da inkar edilmeden söyleyebilir. Bunun yerine, ülkemizde bir darbe olduğu doğru olduğu gibi, askıda kaldığı da doğrudur." ifadelerini aktardı.
“DEMOKRASİYİ SAVUNMALARINI BEKLİYORUZ”
Özel, kendisine yöneltilen “İtalya'nın protestolar konusunda Erdoğan'a bir şey söylemesini bekliyor musunuz?” sorusuna "İtalya, demokrasi kültürünün köklü olduğu bir ülkedir ve İstanbul, Doğu Roma İmparatorluğu'na başkentlik yapmış bir şehirdir. Bugün birisi Roma belediye başkanını hapse atacak olsaydı, onu desteklerdik ve İtalyanların da aynısını yapmalarını, demokrasiyi savunmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullanarak yanıt verdi.
Avrupa’dan güçlü bir tepki gelmemesinin kendisini hayal kırıklığın uğratıp uğratmadığına ilişkin soru üzerine Özel, "Avrupa'nın Türkiye'deki gelişmeler konusunda net bir tutum benimsememesi, temel değerlerine aykırıdır. Ülkemizde serbest seçim hakkına yönelik tehditler karşısında İtalya gibi ülkelerin sessiz kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Demokrasi ve adalet için ayağa kalkmaları ve Avrupa değerlerini tanımlayan temel ilkeleri aktif olarak desteklemeleri çok önemlidir." sözlerini sar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor2.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı3.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...




