Erdoğan'dan flaş gezi parkı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim'deki Gezi Parkı'na o tarihi eseri inşaa edeceğiz.

Erdoğan'dan flaş gezi parkı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İslam Araştırmaları Merkezi'nin "Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi" başlığıyla yapılan toplantıda konuştu. Gezi Parkı'na Topçu Kışlası'nın yapılacağını belirten Erdoğan, "Cesur olunması gereken konulardan biri de bu. Taksim'deki Gezi Parkı! Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Orada bir eser vardı. Adı ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur... Ama bunu yapmamız lazım.Taksim Meydanını tamamen yayalaştırmamız lazım. Korkmayacağız" ifadelerini kullandı.

"O TARİHİ ESERİ ORAYA YENİDEN KURDURACAĞIZ'
"İnşallah devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul'u çok daha ileriye taşıyacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben sayın başkanıma söylüyorum 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Ve cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi. Bak bugün burada yine söylüyorum; Taksim'deki Gezi Parkı, oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız. Ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur. Bunu orada yapmamız lazım. İçeriği hakkında çok ilginç bilgilerimiz var. Geçenlerde Nabi hocamızla da biraz onları dertleştik. Ve bunun için de hani şuanda dünyada birçok şeyler konuşuluyor ediliyor ya. İşte yok bilmem Almanya'dakiler bir şeyler söylüyor. Onlara bir köşe yaparız orada. Ve o köşede onların neler yaptığını dünyaya tanıtırız. Fransızlara bir köşe yaparız, onları orada tanıtırız. Amerikalılara yaparız, onları da orada tanıtırız. Dünya hepsini tanısın, nerede neler yapmışlar hepsini görelim. Ama bu millete iftira atanlar bu milleti de orada görsün. Bizim tarihimiz kara tarih değil, ak tarihtir. Bunu görsün" ifadesini kullandı.
"AKM İLGİLİ DE ÖN HAZIRLIKLAR, PROJE HER ŞEY VAR"
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü. "Bir diğeri Maksem. Maksem'in olduğu yere de inşallah, Taksim Meydan'ın ihtiyacı var, orada bir selatin cami oraya yerleşmesi lazım. Bunların projesi falan her şeyi hazır. Bir diğeri de AKM... AKM ilgili de ön hazırlıklar, proje her şey var. Daha güzeli de yapılabilir. Arkada devasa bir yer var. Oraya gerçekten dev bir opera binasını da oraya yerleştirmek suretiyle bizim sanat anlayışımız bu bunu da görün demek lazım. Şuandaki bina zaten depreme dayanıklı değil. O yönden sıkıntısı var, gitti gider. Ve Gümüşsuyu'ndan çıkarken araçlar yerin altına girecek, Mete Caddesi'nden de Taşkışla'nın oradan çıkacak. Taksim Meydanı da tamamen yayalaştırılmış olacak. Böyle güzel bir meydana bizim ihtiyacımız yok mu? Var. Taksim Meydanı'nı bu hale getirmemiz lazım. Onun için de cesaret. Kültür Bakanımız, Belediye Başkanımız burada; Cumhurbaşkanı olarak ben de buradayım. Başbakanımız zaten 'evet' dedi. Adımı atacağız biran önce yürüyeceğiz. Şunlar şöyle demiş bunlar böyle. Bırakın millet ne diyor biz ona bakalım. Dünyada her ülke bu tür meydanlarla anılır. Bizim doğru dürüst bir meydanımız yok."
<< Önceki Haber Erdoğan'dan flaş gezi parkı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER