Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler günü resepsiyonunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan ilk açıklama

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili konuşan Erdoğan,'Bir aidiyeti belli olmayan' uçağa amgajman kurallarınca müdahale edilmiştir' dedi. MİT TIR'ları'na ilişkin de konuşan Erdoğan, 'O TIR'larda silah olsa ne olacak, olmasa ne olacak?' ifadelerini kullandı.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir.On defa uyarılmasına rağmen maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür.Bunu üzerine F16'larımız tarafından yapılan müdahale sonucu 2 uçaktan birisi düşürülmüştür.

Mesele aslında bir alkış meselesi değil biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ıstırabını yaşıyoruz.Bu hadise angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

Türkiye'nin komşularıyla başka bir ülkeye karşı düşmanlığı söz konusu değildir.Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın.Türkiyenin kendi sınırlarını koruma hakkında herkes saygı göstermelidir.Türkiye Suriye'de muhalif grupları samimiyetle destekliyor.

Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ'in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın.DAİŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.

MİT TIR'ları hadisesini hatırlıyorsunuz değil mi. İşte o TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu.Şimdi diyecekler ki “başbakan TIR'ların içinde silah yoktu diyordu…'Varsa ne olacak yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz. Kim onlar mağdur mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz."
<< Önceki Haber Erdoğan'dan ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER