Erdoğan'dan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a taziye telefonu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 1 2022
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir telefon görüşmesi yaptığı İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a, geçtiğimiz günlerde İsrail'de yaşanan saldırılarla ilgili taziye mesajı da ilettiği aktarıldı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.
Bölgesel konuların ele alındığının aktarıldığı görüşmede Erdoğan'ın Herzog'a, geçtiğimiz günlerde İsrail'de yaşanan saldırılarla ilgili taziye mesajı da ilettiği aktarıldı.
Evrensel'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye ve İsrail ilişkileri ile bölgesel konular ele alındı.
Erdoğan, görüşmede, Herzog'un Türkiye'ye yaptığı ziyaretle ikili ilişkilerde yakalanan ivmenin sürdürülmesini arzu ettiğini belirterek, özellikle enerji alanındaki iş birliğini önemsediklerini söyledi.
İsrail'in farklı şehirlerinde son günlerde yaşanan saldırıları kınadığını söyleyen Erdoğan, hayatını kaybedenler için taziye, yaralananlar için şifa diledi.
Ramazan ayının ve Hamursuz Bayramı'nın sükunet ve barış içinde geçmesini temenni eden Erdoğan, Herzog'un ve tüm Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı. Herzog da ramazan ayı dolayısıyla Erdoğan'a tebriklerini iletti.
Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya veya İsrail'e girmelerinin engellenmemesinin önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, ramazan ayının son 10 günü Mescid-i Aksa'nın 24 saat ibadete açık tutulması ve gayrimüslimlerin ziyaretlerine kapatılması konusunda İsrail makamlarının gösterdiği hassasiyeti sürdürmelerini beklediğini ifade etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


