Erdoğan: Eğer milletim başkanlık sistemi istemiyorsa...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 17 2016
Yeni anayasa tartışmalarını yorumlayan Erdoğan, "Millete gidelim, kararı millet versin. Milletim başkanlık sistemini istemiyorsa bizim milletimize söyleyeceğimiz bir şeyimiz yoktur. Onu da öper başımıza koyarız" ifadesini kullandı.

Erdoğan, ABD'ye tepki göstererek, "Şu anda PYD'ye, YPG'ye hala terör örgütü diyemeyen Amerika'yı da anlamakta zorlanıyorum. PYD'nin, YPG'nin kurucusunun kim olduğu bellidir. Biz NATO'da Amerika ile bir değil miyiz? Senin dostun, biz miyiz, yoksa YPG-PYD midir? Bunu öğrenmek istiyoruz." dedi.
Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kaymakam ve vali yardımcılarına ikinci kez hitap eden Erdoğan, Suriye ve PYD konusuna da değindi. ABD'nin PYD-YPG'ye terör örgütü dememesini anlayamadığını ifade eden Erdoğan, "Senin dostun, biz miyiz, yoksa YPG-PYD midir? Bunu öğrenmek istiyoruz. O zaman çık bunu da açıkla; 'dostum YPG'ye silah yardımı yapıyorum' de. Bunu da bilelim. Bilelim ki bundan sonra bu meseleleri sizinle de konuşmaya da gerek kalmasın. Gizli kapılar arkasında bazı şeylerin konuşulması bizleri üzmektedir. Dost, dostluğunun gereğini yapmalıdır. Biz dost bildiğimize gereğini yaparız. Ama bizi dost olarak görmeyenler açıkça net bunu ifade etsinler. Dün sözcünün açıklamasını görüyoruz. Ne diyor? YPG'ye yardımımız devam edecektir ama orada yapılan mücadelede işimizi zorlaştırmasın. Lafa bak!" şeklinde konuştu.
Bu yaklaşımın temelden sakat olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu bilgileri sen bizden alacaksın. Kalkıp da teröristlere bu sorulur mu, ona soracaksın, onun verdiği bilgiye göre hareket edeceksin.. İyi terörist ve kötü terörist şeklinde sınıflandırmalara gidildiğini görüyoruz. Türkiye ilkeli, tutarlı ve kararlı duruşundan taviz vermemiştir. Suriye'de ilk gün ne diyorsak, bugün de aynısını söylüyoruz. Suriye halkını '40 katır mı, 40 satır mı' tercihine zorlayanlar, insanlıktan nasibini almamış olanlardır. İyi terörist, kötü terörist yoktur. El Nusra ile El Kaide arasındaki ilişki neyse, PKK ile PYD arasındaki ilişki de odur. Ben aylar önce Suriye'de eğit-donat, bunun yanında terörden arındırılmış güvenli bölge, uçuşa yasak bölge.. bu 3 başlığı söylediğim zaman buna yanaşmayanlar şimdi uçuşa yasak bölgeye 'evet' diyorlar. Te
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


