Erdoğan'dan New York Times'a

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) düzenlediği panelde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesini eliştirdi.

Erdoğan'dan New York Times'a

Erdoğan, "Adeta Amerika’ya talimat veriyor, başka güçlere talimat veriyor. Sen bir gazetesin haddini bileceksin. Erdoğan’ın Türkiye’sinde baskılar var, bu baskılara Amerika’nın şunun bunun müdahalesini isteyeceksin. Bu haberi yapmakla kendi özgürlük alanın dışına çıkmak sureti ile Türkiye’ye müdahale ediyorsun." dedi. 

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri konulu panele katıldı. SETA'nın düzenlediği panelde Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu. 

Panelde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve kendisi hakkında yazı yayınlayan New York Times gazetesine yüklendi. “Bizim iktidarımız, milletimizin iktidarıdır. Onun için bu kadar çok direnişle, tehditle kumpasla karşılaştık” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece içeride değil, dışarıda da. Amerika’da New York Times bir edep dışı yazı ile ‘Erdoğan’ın Türkiye’sinde şu oluyor bu oluyor’ diye göndermeyi yapmış. Adeta Amerika’ya talimat veriyor, başka güçlere talimat veriyor. Sen bir gazetesin haddini bileceksin. Erdoğan’ın Türkiye’sinde baskılar var, bu baskılara Amerika’nın şunun bunun müdahalesini isteyeceksin. Bu haberi yapmakla kendi özgürlük alanın dışına çıkmak sureti ile Türkiye’ye müdahale ediyorsun. Sen kimsin, önce haddini bil. Acaba sen şu anda Amerikan yönetimine karşı böyle bir şey yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar, hiç bunun şakası yok. Biz milletle devlet arasındaki bağı güçlendirdikçe darbecilerin, vesayetçilerin gücü azaldı. Bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye’deki malum medya grubu da, onlar da belli yerlerden destek almak sureti ile bu vesayetlerinin sürdürmek istiyorlar. Batı destekli bir süreç. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi işte bu darbecilerin, vesayetçilerin önlerinin ebediyen kesilişinin takatlerinin tamamen bitişinin ilanı olacaktır.” 
<< Önceki Haber Erdoğan'dan New York Times'a Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER