Erdoğan'dan orman yangını mağduru köylülere çirkin teklif
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 2 2021
Paylaş
X Post
Manavgat yangınından etkilenen Kalemler Köyü Muhtarı Mustafa Cansız, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın köylerine ziyaretinde, kendilerine yaptığı teklifi açıkladı. Cansız’ın aktardığına göre Erdoğan, evlerinden olan köylülere şöyle demiş: “Mesela 500 milyarlık (bin liralık) masraf varsa, onun 300 milyarını (bin lirasını) biz karşılayacağız. 200 milyarını da (bin lirasını da) kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz.”
7 kişinin hayatını kaybettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen Kalemler köyü Muhtarı Mustafa Cansız; AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köylerine geldiğinde ‘herkesin evinin yapılacağı’ sözünü verdiğini söyledi. Mustafa Cansız, Erdoğan’ın sözlerini şöyle aktardı:
“Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Mesela 500 milyarlık (bin liralık) masraf varsa, onun 300 milyarını (bin lirasını) biz karşılayacağız. 200 milyarını da (bin lirasını da) kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz’ dedi. Ama burada kalan 200 bin lirayı duyarlı, yardımsever insanlarımız karşılarsa hayırseverler memnun oluruz. O parayı karşılayamayacak insanlar çok tabii. Burada herkes dar gelirli. Mağdur olmuş. Evi, traktörü yanmış. Onlar ödenecek tamam da. Ama şimdi burada zor geçinenler var. Onun için insanlarımız duyarlıdır. ‘Evi ben yaptıracağım. Şu evi belirle’ diyen insanlarımız var. İnşallah onlar yardımcı olur.”
Muhtar Cansız, en acil ihtiyaçlarının ev olduğuna söyledi. Yanan evlerin yerine yenileri yapılana kadar köylünün konteynerlerde kalacağını anlattı: “15-20 dakika içinde 67 tane ev yanmış hale geldi. Zeytin bahçeleri, evler, 6 traktör, 40 büyükbaş, 25-30 küçükbaş. Hepsi kül oldu.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'den Fatma Betül Sayan Kaya açıklaması: Af talebi kabul edildi, artık MYK ve MKYK üyemiz değil2.İsrail maçı öncesi İrlandalı futbolculardan siyah kol bandı kararı3.Aziz Yıldırım genel kurulda eski yöneticiyle tartıştı!: 'İçinizden geçerim'4.Yeni Partili Mustafa Erdem hakkında 'rüşvet' suçlamasıyla soruşturma5.ABD, Küba'ya müdahale için hazırlık yapıyor iddiası: 'Birlikler 90-120 gün içinde hazır olabilir'
6.Bugün kimin hayatına dokundunuz?7.Araştırma desteği bütçesiyle alınan ürünler Sayıştay’a takıldı8.Fon krizi: AKP'den Fatma Betül Sayan Kaya hakkında ilk açıklama9.Deniz Göktaş: 88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım10.Fon skandalından Mustafa Sandal’ın eşi de çıktı: 3 ayda ne kadar para çekti?

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER










