Erdoğan'dan Rus uçağıyla ilgili yeni açıklama

Erdoğan'dan düşen Rus uçağıyla ilgili yeni açıklama geldi

Erdoğan'dan Rus uçağıyla ilgili yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı'nın açılışında Rusya ile yaşanan krizi değerlendirdi

DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞI

Türkiye’nin sadece güvenliğini ve hukukunu koruduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz. Bir haftadır Lazkiye kuzeyinde, Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede sınırlarımıza doğru göç başlamıştır. Biz bu bombalardan kaçan oradaki soydaşlarımızı, akrabalarımızı bir taraftan Hatay ve o bölgedeki kamplara almaya başladık, bir diğer taraftan Suriye tarafındaki kamplarda barındırmaya ve Kızılayımızla onlara her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bir diğer tarafta da bakıyorsunuz aileler, eşleri beyleri hepsi bu toprakların korunmasının mücadelesini sürdürüyor. Samimi olmamız lazım, kimse kimseyi aldatmasın. Devlet terör estiren bir kişinin yanında olmak, bizim ilkelerimiz içinde zulme rıza zulümdür.” 

‘YENİ BİR GÖÇ DALGASINA KARŞI TEDBİRLERİ ALACAĞIZ’ 

Türkiye’nin sınırın her iki tarafında da insani yardım faaliyetlerini sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, ‘’Biz her türlü terör örgütüne ve teröre olduğu gibi devlet terörü uygulayan Esed rejimine de karşıyız. Rejiminin bölgede yaşayan kardeşlerimize yönelik saldırıları karşısında sınırın her iki yanında da insani yardım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ülkemize yönelik yeni bir göç dalgasının önüne geçmek için gerekli tedbirleri almakta kararlıyız. Suriye halkının huzuru ve güveni için üzerimize düşenleri yapmayı devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Rus uçağıyla ilgili yeni açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER