Erdoğan'dan Rusya'ya yeni ima

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16'ncısı düzenlenen muhtarlar toplantısında konuştu.

Erdoğan'dan Rusya'ya yeni ima

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD petrolünün Rusya ve Suriye pasaportlu aracılarla Esad rejimine satıldığı iddiasını yineledi. "Türkiye ile IŞİD petrol ticareti yapıyor" iddiasını gündeme getiren Rusya'yı isim vermeden eleştiren Erdoğan, "DEAŞ bir  kukla, bir araç haline dönüştü. Petrolü rejime satan o. Rusya ve Suriye vatandaşı olan iki kişi IŞİD’den alıyor, rejime ve dünyaya satıyor. Bunlar yavuz hırsız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Bunlar yavuz hırsız"

Esed rejimini tutmaya çalışanların eline ölen herkesin kanı bulaşmıştır. DEAŞ bir  kukla, bir araç haline dönüştü. Petrolü rejime satan o. Rusya ve Suriye vatandaşı olan iki kişi IŞİD’den alıyor, rejime ve dünyaya satıyor. Bunlar yavuz hırsız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.

"Asıl amaç, bölge insanını medeniyetten koparmaktadır"

Ya insanca oturursunuz, ya insanca yaşarsanız, bu ülkede parlamentoya mı gireceksiniz? Şu anda 100’ü – 150’i aşkın kardeşim parlamentoda. Sen de gel insan gibi parlamentoya, demokratik bir ortamda. Hem terör estiriyorlar, hem de Beştepe’yi suçluyorlar. Diyarbakır’da cami yakanlar bunlar. Kadın kılığına girenler bunlar. Sivillerin evini siper edenler bunlar, hendek kazarak hayatı zehir edenler bunlar. Bu örgütün okullara ve camilere özel bir ilgisi olduğunu görüyoruz. Diyarbakır’daki tarihi camileri hedef aldılar. Hadi bakalım, buna ne diyeceksin? Olay yerine gelen güvenlik güçlerine ve itfaiyeye ateş açarak müdahaleyi de engellediler. Bunların asıl amacı bölge insanını inancından, tarihinden, kültüründen, medeniyetinden koparmadır. Bu bir kültürel soykırım teşebbüsüdür. 
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Rusya'ya yeni ima Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER