Erdoğan'dan Rusya'ya sert cevap

Türkiye Suriye konusundaki müttefiki Rusya ile Afrin konusunda ters düştü... Rusya dün 'Türkiye, Afrin'in kontrolünü Suriye hükümetine devretmeli' açıklaması yapmıştı... Erdoğan Rusya'ya sert cevap verdi...

SHABER3.COM

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya'nın Türkiye'den Afrin'le ilgili beklentisini dile getirdi. Lavrov, "Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Rusya Türkiye'den bölgenin kontrolünü Suriye hükümetine vermesini bekliyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bu sözlerine cevap verdi...  ve, "Biz kime teslim edeceğimizi biliriz" şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Erdoğan şunları söyledi:

Bu yaklaşım çok yanlış. Biz şu anda Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye'de şu anda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil."
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Rusya'ya sert cevap Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER