Erdoğan'dan şaşırtan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin milletvekili aday listesine müdahale ettiği iddialarını yalanlayarak, "AKP ile gönül bağımı koparmamı kimse beklemesin. Bu AKP'nin başındaki genel başkana saygısızlıktır." dedi.

Erdoğan'dan şaşırtan açıklama

Erdoğan, 7 Haziran'dan önce yaptığı gibi meydanlara inip inmeyeceği sorusuna ise "7 Haziran programları gibi bir program olmayacak" şeklinde cevap verdi.

Erdoğan, Kanal7'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP milletvekili aday listesine müdahale ettiği iddialarını değerlendiren Erdoğan, “AKP ile gönül bağımı koparmamı kimse beklemesin. Kurucu genel başkanıyım. Bundan sonraki süreç içerisinde de bunu sürdüreceğim. Siyasi meseleleri benimle görüşmelerinden doğal ne olabilir. Cumhurbaşkanıysam siyasette bir partili olmaktan koptum. Dünya ve Türkiye siyaseti içinde bir yerimiz var. Yerimizi koruyacağız. Kurucusu olduğum partiden yetkililer gelebilir. Diğer partilerden de zaman gelenler oluyor. Kapı her siyasi partiye açık. Bazıları ‘Beştepe kaçaktır' diye gelmediler. Biz gelene kapımızı kapatmaktık. AKP'nin listelerin Cumhurbaşkanı yapıyor anlayışı doğru değildir. O AKP'nin başındaki genel başkana saygısızlıktır.”dedi.

HUZUR İSTİYORSAK VERECEĞİMİZ OYU İYİ DÜŞÜNMEMİZ LAZIM

Erdoğan, programda 1 Kasım seçimleriyle ilgili olarak da şunları söyledi; "1 Kasım kırılma noktasıdır. Eğer, huzur ve istikrar istiyorsak milletçe hareket etmeliyiz. Son 5 ayda neler yaşadığımız, koalisyon görüşmelerinde neleri kaybettiğimiz ortada. Şimdi biz, sürekli terörle mi yaşayacağız? Bu ülkeye bu yakışıyor mu? Burada şehitlerimiz var. 2002'den bu yana hangi alana bakarsanız bakın bire üç kat yatırımlar oldu."

SEÇİM ÖNCESİNDE BAZI DAVETLERE KATILACAĞIM

Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimleri öncesinde programlara katılmayacağını söyledi. Erdoğan, Fransa ve Almanya'da salon toplantılarına katılacağını, yurtiçinde de özel sektörün bazı davetlerine katılacağını kaydetti.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan şaşırtan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER