Erdoğan'dan şaşırtan bir Saray savunması daha!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak inşaa edilen ve adı resmi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak değiştirilen yapı için açıklamalarda bulunarak yabancıların gördüğü zaman "Ha... Burası büyük bir devlet" dediğini ileri sürdü.

Erdoğan'dan şaşırtan bir Saray savunması daha!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın milletin olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu benin şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletin. Bugün biz varız. Yarın başkaları gelecek. Biz onlara kalıcı bir yatırım gerçekleştirdik. Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Yabancılar buraya gelince, görünce 'ha bu devlet büyük devlet' diyorlar" dedi. Erdoğan şöyle konuştu.

Şu içinde bulunduğumuz külliye de en çok istismar edilen konulardan biri. Biz burada Cumhuriyet tarihinin tarihine vizyonuna yakışır bir şekilde bir bina için yola çıktık. Bu benim şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletin. Biz onlara bir kalıcı yatırım gerçekleştirdik. Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Yabancılar burayı görünce “Ha burası büyük bir devlet” diyor.

Yabancılar, Topkapı Sarayı’nı Süleymaniye’yi, Fatih Camii’ni geziyor. Göstereceğimiz yerler işte buralar. Ankara’da gezilecek yerleri bir soralım. Acaba Ankara’da kaç tane gezdirebileceğimiz yer var. Soruyorum. Parmak sayılarını bulur mu? Ama bakın şurada Beştepe Millet Camii’ni yaptık. Geçen Cuma’dan bugüne her gün dolup taşıyor. Sadece Ankara’dan değil Türkiye’nin değişik yerlerinden buraya vatandaşlar geliyor. Böyle bir merak oluştu. Mesele bu. Camimizin hemen yanında inşaatı süren bir kongre merkezi var. Türkiye’nin sayılı kongre merkezlerinden biri olacak. Alt tarafında Türkiye’nin en büyük kütüphanesini yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi.  Gençliğimizin vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 24 saat gençliğimizin hizmetinde olacak. Bugüne kadar bunlar neden yapılmadı? Biz bu eksiği gördük ve bunu gideriyoruz. Onun yanında çok amaçlı salonlarımız var. Orada da sanat eserleri sergilenecek. Bunun yanında da 1000-2000 kişinin toplanacağı salonlar olacak. Devletin kendine ait bir yeri olsun, bakanlarımız misafirlerini burada ağırlayabilsinler dedik.

'MECLİS BAŞKANLIK DİVANI OLUŞTUKTAN SONRA GÖREVLENDİRMEYİ YAPACAĞIM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet, kendi Meclis başkan vekilini ve grup başkan vekillerini açıklayacak. Ve Meclis’te Başkanlık Divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da cumhurbaşkanı olarak ben, görevlendirmeyi yapacağım ve ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak." dedi.

Hükümet kurma süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: "Şu anda biliyorsunuz hükümet, kendi Meclis başkan vekilini ve grup başkan vekillerini açıklayacak. Ve Meclis’te Başkanlık Divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da cumhurbaşkanı olarak ben, görevlendirmeyi yapacağım ve ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak. Dolayısıyla görevi vereceğim de tabi ki en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanı olacaktır. Ve bunu da süratle, en kısa zamanda Başkanlık Divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı’nın kuruluşunun ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum."
<< Önceki Haber Erdoğan'dan şaşırtan bir Saray savunması daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER